VelociCoaster in Universal Studios exclusief geopend voor abonnementhouders

Een van de meest spraakmakende achtbanen voor 2021 is de VelociCoaster in Universal Studios Islands of Adventure, een multi-launch coaster gebouwd door Intamin Amusement Rides met meerdere inversies. De achtbaan zal op 10 juni geopend worden voor het grote publiek, maar ondertussen vonden de eerste soft openingen voor abonnees plaats.

 

Universal Studios Islands of Adventure is de afgelopen maanden blijven verder werken aan VelociCoaster, de nieuwe blikvanger van het park. Het is de snelste en hoogste gelanceerde achtbaan in Florida en opent twee jaar na de andere grote gelanceerde achtbaan, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. De Harry Potter achtbaan is een zeer grote gelanceerde familie achtbaan die snelheden tot 80 km/u bereikt en maar liefst 7 lanceringen telt, terwijl de Jurassic World achtbaan nog hoger en sneller is en wel overkop gaat.

VelociCoaster bevat enkele indrukwekkende statistieken. Zo is de rollercoaster 47,2 meter hoog en bereikt deze snelheden tot 112,7 km/u. Tijdens de rit van 1432,6 meter gaan de bezoekers 4 keer overkop en de achtbaan bevat twee LSM-lanceringen. De spectaculairste momenten tijdens de rit zijn de 80° drop, de 47,2 meter hoge Top Hat en een Zero-G Roll over het water van maar liefst 30,5 meter lang. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Onlangs werd de openingsdatum van de achtbaan bekendgemaakt, dit is 10 juni 2021. Maar op 23 april maakten de eerste fans al een ritje op de achtbaan. Universal Studios heeft namelijk besloten om een maand en half voor de officiële opening, op beperkte data, de achtbaan reeds exclusief open te stellen voor abonnementhouders. In onderstaande video kan je de eerste bezoekers zien genieten van de achtbaan.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto: Orlando Informer

Video: themeparktipsandtricks