Kermissen opnieuw toegestaan maar Sinksenfoor gaat definitief niet door dit jaar

Wat iedereen al lange tijd vermoedde is nu officieel bevestigd. De Sinksenfoor in Antwerpen zal in 2021 niet plaatsvinden. Ook al mogen kermissen terug georganiseerd worden vanaf 9 juni. Ook een grote wintereditie zal er niet komen.

 

Alweer geen Sinksenfoor dit jaar in Antwerpen. Het is opnieuw een zware klap voor alle foorkramers die zo een belangrijke inkomstenbron opnieuw in rook zien opgaan. In principe mogen kermissen opnieuw plaatsvinden vanaf 9 juni, maar er zijn verschillende zaken die de Sinksenfoor in de weg zitten.

Ten eerste is momenteel op Spoor Oost waar de foor normaal plaatsvind, nu het grote vaccinatiedorp opgesteld die hier nog wel even zal staan. Daarnaast zijn er maar 400 personen toegestaan op evenementen wat de kermis niet rendabel zou maken.

Een andere locatie zoeken is geen optie omdat er geen andere geschikte locatie in Antwerpen is. Deze piste werd in het verleden al onderzocht toen de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken werd verbannen in 2014. Ook een editie in de winter zit er niet in. De foorkramers zijn dan immers bezig met de wintermarkten. Er wordt wel nog gekeken of er kleine alternatieve evenementjes mogelijk zijn dit jaar.

 

Bron: HLN // Foto: Slim naar Antwerpen