Symbolische naamsverandering voor Fluch von Novgorod in Hansa-Park

Hansa-Park kwam op 1 april met het nieuws naar buiten dat de achtbaan Fluch von Novgorod van naam zou veranderen. Aangezien de wijziging niet echt groot te noemen is, dachten de fans dat het om 1 aprilgrap ging. Maar dat blijkt niet te kloppen, de naam veranderd echt.

 

1 april, Fluch von Novgorod zou een kruisteken symbool krijgen achter het woord Fluch. Er verscheen een foto van de aanpassing op facebook. De reden voor deze aanpassing heeft te maken met het verhaal, en de huidige coronacrisis.

Het verhaal van de attractie draait rond het verbreken van een vloek. Aan het einde van de rit verschijnt er namelijk een kruisbeeld, om te symboliseren dat de vloek doorbroken werd. Het kruisteken komt op de gebouwen meerdere keren voor. Het kruis brengt dus de geschiedenis, legende, de historische gebouwen en het verhaal van de attractie samen.

Het park kwam 2020 door zonder coronabesmettingen bij het personeel. Ook al komt dit grotendeels voort uit het volgen van de coronamaatregelen door bezoekers en het personeel, toch heeft ook God hen gezegend volgens het park.

“Om deze reden besloten we om de kern van de geschiedenis nog duidelijker te maken: Het symbool van Christus als teken van overwinning stelt niet alleen Peer en Alexei in staat om uit Volkow te ontsnappen, maar het maakt Gods zegen in ons park zichtbaar. Uit dankbaarheid omdat we onze gasten en medewerkers veilig hebben gehouden en we zeker zijn dat Hij ons zal blijven zegenen.”

 

Bron & foto: HANSA-PARK Nieuwsbrief april 2021