24 apen ontsnappen uit Tatzmania Löffingen

Op donderdag 8 april omstreeks 13u30 ontsnapten 24 berberapen uit het Duitse pret- en dierenpark Tatzmania Löffingen. Volgens lokale media liggen bouwwerkzaamheden aan het apenverblijf hoogstwaarschijnlijk aan de oorzaak van de ontsnapping. Tegen de avond werden alle dieren veilig gevangen door medewerkers van het park.

 

Het Duitse pret- en dierenpark Tatzmania, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, is deze winter druk in de weer om het verblijf van hun berberapen te vernieuwen. Het huidige hekwerk raakte beschadigd tijdens de werkzaamheden en 24 dieren wisten te ontsnappen. Volgens parkdirecteur Patrick Hassler ligt het immers in de aard van de makakaken om steeds nieuwe gebieden te ontdekken.

De parkmanager voegde eraan toe dat de dieren zeer schuw en niet gevaarlijk zijn, maar dat het geen goed idee zou zijn om ze te voederen of ze zelf proberen te vangen. Daarom werd er aan omwonenden gevraagd om zelf geen actie te ondernemen en gewoon contact op te nemen met de lokale politie als ze een aap vonden.

Volgens lokale media werd de kudde van 24 apen omstreeks 19u gespot in een bos nabij het pret- en dierenpark waar ze genoten van het goede weer. Dierenverzorgers van het park konden de dieren vangen en veilig terugbrengen naar het park. De politie vertelde verder dat de dieren niet voor schade of gevaarlijke situaties zouden gezorgd hebben.

 

Bron: Belga, Südkurier
Foto: Themeparkfreaks (Benjamin Hellinckx)