Pretparkfan bouwt volledig werkend miniatuur themapark

Een pretparkfan heeft zich tijdens de coronacrisis bezig gehouden met het maken van een volledig miniatuur pretpark. Hierbij kunnen alle attracties bewegen en zijn ze ook mooi aangekleed. Het pretpark is opgedeeld in 4 themazones. De fan maakte alle attracties eigenhandig uit voornamelijk hout.

 

Pretparkfan Lukas Tuchscherer is de afgelopen maanden bezig geweest met een indrukwekkend miniatuur themapark te bouwen. Het themapark is opgedeeld in 4 themazones nl. het Wilde Westen, de Maya’s, de Piraten en de Ridders. In totaal is het 2m² groot en bevat het 10 attracties die allemaal kunnen bewegen.

 

In het piratengebied ligt de Pirate Boats, dit is een carousel flatride met bootjes die rondraaien en op en neer bewegen.

 

Maar de blikvanger van dit themagebied is ongetwijfeld de Pirate Drop, een Gyro Drop Tower van Funtime met draaiende bakjes. Geïnspireerd op Highlander uit Hansa-Park.

 

In het Wilde Westen themagebied staat de Windmill Tower, dit is een Family Drop Tower gebaseerd op de versie van de Oostenrijkse fabrikant Funtime, alleen natuurlijk volledig zelf ontworpen door Lukas Tuchscherer.

 

De tweede attractie in dit themagebied is Silver Mine, dit is een spinning Tea Cups attractie. De attractie staat volledig in het teken van een zilvermijn die ontgonnen wordt.

 

De derde attractie is de Panoramic Tower, een Observation Tower gebaseerd op het ontwerp van de Zwitserse fabrikant Intamin.

 

In het Ridder themagebied vinden we de indrukwekkende Kärnapulten, een Sky Fly van de Duitse fabrikant Gerstlauer geïnspireerd op het model dat staat in het Duitse pretpark Hansa Park.

 

De tweede attractie van dit themagebied is Crazy Castle, een spinning flatride. Hier is een lange bank waar de bezoekers kunnen op plaatsnemen die rondjes draait waardoor er telkens airtime te voelen is tijdens de rit. De attractie draait haar rondjes aan een kasteel.

 

De derde attractie is de Cannon Shot, een gelanceerde shuttle rollercoaster die volledig in het ridderthema gegoten is. De trein wordt eerst naar achter getrokken tot die wordt afgevuurd. Daarna rijdt de trein over een airtime heuvel tot op een grote spike, waarna die in omgekeerde volgorde achterwaarts het station weer inrijdt.

 

In het Maya themagebied vinden we de al minstens even indrukwekkende Saw Spin, dit is een Huss Top Spin gebaseerd op Talocan uit Phantasialand en volledig in een Maya jasje gestopt. Het is ook indrukwekkend hoe alle verschillende draaibewegingen in de attractie zijn opgenomen.

 

Een tweede blikvanger van formaat voor dit themagebied is de Maya Expedition, een log flume Water Ride, ook wel boomstammetjes genoemd in de volksmond. De attractie is volledig gethematiseerd rond een vulkaan en de bootjes varen over heel het parcours dankzij magneten. Daarnaast zijn de geluiden van de vulkaanuitbarsting in de video ook echt te horen uit de vulkaan.

 

Video’s: Lukas Tuchscherer