Ride Engineers Switzerland stelt eigen watercoaster voor

Het jonge Zwitserse bedrijf Ride Engineers Switzerland (RES) heeft haar eigen watercoaster voorgesteld. Bij deze attractie zullen bezoekers eerst over een achtbaanparcours rijden, vooraleer er een grote drop komt in het water. Speciaal aan de attractie wordt de verticale liftheuvel.

 

Ride Engineers Switzerland, oftewel kortweg RES, heeft haar eigen watercoaster voorgesteld. Het gaat om een compacte versie van 32 meter op 64 meter die meteen doet denken aan hun Canyon Slide Rapids en de Canyon Slide, twee soorten rapid rivers met een glijbaantoren aan.

De watercoaster is zo compact dankzij de verticale lift die de bootjes tot het hoogste punt van de attractie brengen. Dit is een hoogte van 16,5 meter. Hierna volgt een 135 meter lang achtbaanparcours gevolgd door een 108 meter lange vaargeul, goed voor een totaal parcours van 243 meter.

De 6-persoons boten met individuele heupbeugels zijn uitgerust met achtbaanwielen en gebouwd voor gekantelde en gedraaide bochten en natuurlijk voor een veilige afdaling van de track tot in het water.

 

 

Bron: Ride Engineers Switzerland