Houten achtbaan Leviathan bijna volledig opgebouwd bij Sea World Gold Coast

Het pretpark Sea World, gelegen aan de Australische Gold Coast, krijgt er drie attracties bij. Begin dit jaar opende men al de Topspin Vortex en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van de houten achtbaan Leviathan.

 

Na enkele maanden van uitstel door de coronaproblemen kon het Australische pretpark Sea World Gold Coast met Vortex haar eerste nieuwe attractie openen in het nieuwe themagebied New Atlantis. Later zal hier ook de Starflyer Trident openen, maar waar de fans het meest naar uitkijken is ongetwijfeld de houten achtbaan Leviathan, waarvan de bouwwerken naar hun einde lopen.

Deze 1000 meter lange en 32 meter hoge houten achtbaan zal een snelheid gaan behalen van 80 km/u. De achtbaan werd ontworpen door de Gravity Group en wordt opgebouwd door Martin & Vleminckx. Wie in het achterste karretje plaatsneemt, beleeft de rit achterwaarts.

 

 

De bouw van deze attracties kan je op deze pagina volgen.

 

Bron en foto: The Parkz