VelociCoaster in Universal Studios omgeven door natuurpracht

Universal Studios Islands of Adventure is de afgelopen maanden druk blijven verder werken aan de nieuwe multi-launch coaster VelociCoaster. Deze achtbaan staat in het teken van Jurassic World en moet openen tegen de zomer van 2021. Ondertussen is de rollercoaster in volledige natuurpracht ondergedompeld en vonden er ook al bemande testritten plaats.

 

Universal Studios Islands of Adventure is de afgelopen maanden blijven verder werken aan VelociCoaster, de nieuwe blikvanger van het park. Het wordt de snelste en hoogste gelanceerde achtbaan in Florida en zal twee jaar na de andere grote gelanceerde achtbaan, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, openen in 2021. De Harry Potter achtbaan is een zeer grote gelanceerde familie achtbaan die snelheden tot 80 km/u bereikt en maar liefst 7 lanceringen telt, terwijl de Jurassic World achtbaan nog hoger en sneller is en wel overkop gaat.

VelociCoaster bevat enkele indrukwekkende statistieken. Zo is de rollercoaster 47,2 meter hoog en bereikt deze snelheden tot 112,7 km/u. Tijdens de rit van 1432,6 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan en ze bevat twee LSM-lanceringen. De spectaculairste momenten tijdens de rit worden de 80° drop, de 47,2 meter hoge Top Hat en een Zero-G Roll over het water van maar liefst 30,5 meter lang. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

 

Universal Studios Islands of Adventure zat de afgelopen maanden niet stil en bleef na het plaatsen van het laatste trackdeel gewoon verder werken aan de thematisering rond de achtbaan. Deze bestaat voornamelijk uit rotspartijen en erg veel groen, dat volledig in de setting past van de wildernis van de dinosaurussen. Maar ook testritten werden volop uitgevoerd, zowel onbemande testritten als bemande testritten. Ondertussen zijn ook al verschillende souvenirs van de nieuwe achtbaan te koop.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Midway Mayhem, Orlando Informer, Universal Parks News Today