Puy du Fou heeft grote internationale ambities

Met de opening van een nieuw 30 hectare groot park in Spanje afgelopen weekend bewijst Puy du Fou dat zijn artistieke model universeel is en ook andere culturen, geschiedenissen en legendes tot leven kan laten komen. Naast het park in Frankrijk en een show in Nederland (Raveleijn in de Efteling) kunnen bezoekers nu ook in Spanje genieten van spectaculaire shows waarin romantiek, emotie en historie centraal staan. De opening past perfect in de internationale koers die het bedrijf wil varen; Puy du Fou directeur Nicolas de Villiers sprak vrijdagochtend in een persconferentie voorafgaand aan de opening de ambitie uit om voor 2030 minstens twee andere parken in de wereld te openen. Ook werden de nieuwigheden voor het komende seizoen in Puy du Fou Frankrijk bekend gemaakt.

 

Grote investeringen in het nieuwe park

Twee jaar na de opening van de avondshow ‘El Sueño de Toledo’ in het bij toeristen populaire plaatsje Toledo – op 40 minuten afstand van Madrid – kunnen bezoekers nu ook genieten van vier dagvoorstellingen en vier historische dorpen. Puy du Fou heeft tot nu toe 183 miljoen euro geïnvesteerd in Puy du Fou España en heeft daarmee al 687 directe en 2.000 indirecte banen gecreëerd. Er wordt verwacht dat tegen 2028 er in totaal 242 miljoen naar dit buitengewone project is gegaan.

 

Ruim veertig jaar expertise

Het delen van expertise heeft bij Puy du Fou altijd al centraal gestaan. Zo is Puy du Fou España de bekroning van 43 jaar ervaring, die in Frankrijk werd opgedaan en ontwikkeld. Ruim 23 jaar geleden werd daar ook het interne opleidingscentrum Junior Academy opgericht, waar talenten worden getraind in meerdere artistieke disciplines. Puy du Fou España biedt een geweldige mogelijkheid tot loopbaanontwikkeling voor 3.087 talenten uit Frankrijk en Spanje, in bijna 200 verschillende functies, waaronder ontvangst van bezoekers, acteur, verzorging en welzijn van dieren, winkelmanagement en -bediening, management en veiligheid, catering, enz.

 

Puy du Fou Frankrijk in 2020: drie creaties, drie prijzen

In Frankrijk was 2020 een recordjaar qua investeringen, met 62 miljoen euro voor drie originele creaties: Les Noces de Feu (nachtshow), Le Grand Siècle (6e hotel) en Le Théâtre Molière (congrescentrum), die alle drie werden onderscheiden met prestigieuze internationale prijzen tijdens de grote uitreiking van de Park World Excellence Awards in Londen:

 • “Beste show van het jaar” voor de avondshow ‘Les Noces de Feu’
 • “Beste technologische innovaties” eveneens voor ‘Les Noces de Feu’
 • “Beste gebruik van een thema” voor het nieuwe hotel Le Grand Siècle en het bijbehorende congrescentrum Le Théâtre Molière

 

Wat is er nieuw in 2021 bij Puy du Fou Frankrijk?

 • De creatie ‘Le Monde Imaginaire de La Fontaine’ die al sinds 2012 in het park aanwezig is, is compleet vernieuwd voor het komende seizoen. Om de 400ste geboortedag van Jean de La Fontaine te vieren, strekt deze meeslepende show zich nu uit over een prachtige tuin van 7.500 m², waar acteurs en dieren de beroemdste fabels van de dichter tot leven zullen brengen.
 • La Villa Gallo-Romaine, dat in 2007 als het eerste Puy du Fou hotel in Cité Nocturne gebouwd werd, is in een nieuw jasje gestoken en belooft bezoekers een ongewoon verblijf in het hart van het oude Rome. De 100 gezinskamers zijn volledig opnieuw ingericht en de binnenplaats van 3.300 m² is opnieuw aangelegd door het hoveniersteam van Puy du Fou.
 • Daarnaast is Epique Studio opgericht; een audiovisueel productiecentrum dat de prestigieuze collectie decors en diensten van Puy du Fou ter beschikking stelt aan de film- en beeldwereld. Epique Studio biedt filmmakers en filmcrews een terrein van meer dan 500 hectare, uniek in de wereld, met ongelooflijke troeven. Het is mogelijk om gebruik te maken van de kostuum- en decorateliers, de expertise van de casting, alle talenten die bij de shows betrokken zijn (wapenknechten, dansers, stuntmannen, ruiters, valkeniers, vuurwerktechnici, geluids- en lichtteams…) en van een studio voor muziekopnames en postproductie.

 

Praktische informatie Puy du Fou España

 • Seizoen 2021: 27 maart tot 1 november 2021;
 • Entree park + El Sueño de Toledo: volwassenen vanaf €41, kinderen vanaf €34;
 • Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +34 925 63 01 35.

 

Praktische informatie Puy du Fou Frankrijk

 • Seizoen 2021: openingsdatum nog onbekend tot 7 november 2021;
 • Entree park: vanaf €37 (volwassene) of €27 (kind)
 • Overnachting in hotel + entree park: vanaf €62 per persoon
 • Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +33 (0) 820 09 1010.
 • Hoe er te komen: Puy du Fou ligt op slechts 2,5 uur rijden van Parijs en de grote steden van Frankrijk.