Sportiom toont volledig vernieuwd complex

Sportiom is een sportcentrum op Sportpark De Vliert in ‘s-Hertogenbosch, Noord-Brabant. In het gebouw bevinden zich onder andere een ijshockeyhal en een zwembad. Heel wat zaken zijn nieuw. De AquaFun, bowling, midgetgolf, pannenkoekenrestaurant en de fitness werden vernieuwd.

 

Het Sportiom is op te delen in een aantal secties, waar andere sporten worden beoefend. Het zwembad is daarvan het grootste en bekendste. Het volledig aanbod bestaat uit het zwemgedeelte AquaFun Sportiom, het schaatsgedeelte IJshockeybaan, het sport- en wellnessgedeelte Fitness Club Sportiom, de minigolfbaan en een bowlingbaan.

In januari 2020 werd bekend dat het bad dringend aan vervanging toe was. De kunstrotsen toonden zichtbare slijtage. Op 31 januari was het oude bad voor het laatst geopend waarna de rotsen werden gesloopt. Enkel het zwembassin zou hergebruikt worden en het bad zou voorzien worden van een modern thema.

De renovatiekosten liepen op tot 2,8 miljoen, 200 duizend euro meer dan gepland. Door vertragingen wegens de coronapandemie werd de beoogde heropening van 1 oktober 2020 en later 1 december 2020 niet gehaald. Eind december 2020 werd uiteindelijk het nieuwe bad opgeleverd maar door de aangescherpte coronamaatregelen kon het bad nog niet geopend worden.

 

AquaFun Sportiom:

In de centrale hal ligt het familiezwembad bestaande uit onder andere een golfslagbad, voorzien van vrolijke kleuren. Er kan muziek afgespeeld worden en er is verlichting onder het wateroppervlak aanwezig. Ook hangt er een scherm boven het golfslagbad waarop films kunnen worden afgespeeld.

Er zijn heel veel waterattracties te vinden zoals een witte waterbaan, alsook een dubbele gele familieglijbaan waarin men tegen elkaar kan racen. Beide zijn gelegen in de centrale hal.

Daarnaast is er ook een buitenbad met rotsen, een stroomversnelling, speelweide en terrassen. Meer glijplezier kan gevonden worden met de Aloha Surf, een Tube 1200 glijbaan van 116 meter lang en Banana Splash, een Tube 800 glijbaan van 108 meter lang.

Turtle Bay is een bad met speeltoestellen voor peuters en jonge kleuters, aangevuld met een bad voor de allerkleinsten op de locatie van de vroegere Caribbean Corner. Op de eerste verdieping, waar voorheen een terras te vinden was, is nu een pannenkoekenrestaurant gevestigd.

 

Bron: Sportiom Fitness, Wikipedia