Parque Warner Madrid bezig met voorbereidingen voor grote nieuwe attractie

Het lijkt er op dat we een grote nieuwe attractie mogen verwelkomen in het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid. Er zijn namelijk heel wat markeringen gespot in het park die een voorbode zijn van grote veranderingen. De geruchten spreken van een Intamin launch coaster.

 

De afgelopen maanden zijn er heel wat groene en rode markeringen gespot in het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid. Dit soort markeringen zien we typisch verschijnen om aan te duiden waar er werkzaamheden zullen plaatsvinden in een pretpark. Aangezien het niet over enkele markeringen gaat, maar over erg veel markeringen, lijkt het alvast over een grote nieuwigheid te gaan.

De markeringen zijn op verschillende gebieden in het park gespot. Onder andere bij de ongebruikte wachtrij van Venganza del Enigma (blauw) en bij de doorgang (oranje gebied). Maar de meeste markeringen zijn te zien bij het Gotham themagebied, zijnde de Gotham brug (groen), Wayne Manor (rood) en achter de Gotham City Grill restaurant in een gebied dat enkel toegankelijk is voor personeelsleden (geel).

 

 

Welke attractie er juist gebouwd zal worden is nog niet officieel bekendgemaakt. De geruchten die spreken echter van een Blitz-Coaster gebouwd door Intamin. Dit is een gelanceerde looping coaster zoals we die kennen van Maverick in Cedar Point, iSpeed in Mirabilandia, Taiga in Linnanmäki en Taron in Phantasialand. Het gebouw van de oude Batman simulator “Batman La Sombra del murciélago” (gebouw op kaart hieronder) zou gaan gebruikt worden als stationsgebouw voor de nieuwe attractie terwijl een van de launches mogelijks over de Gotham brug (groene zone op kaart hierboven) zal lopen.

 

De geruchten voor de nieuwe attractie staken de kop op voor het eerst eind 2019. In november 2020 werden de markeringen aangebracht op de grond en werd er eveneens gestart met de ontmanteling van de passage van La Llorona. Volgens de geruchten zullen de echte bouwwerkzaamheden van start gaan in september 2021 en moet de achtbaan geopend worden in 2023. De attractie zal dus in het Gotham themagebied komen te staan en zal uiteraard rond het thema van de superhelden draaien.

 

 

Bronnen: Dream Coaster, Coaster Force, La Mar de Parques