Indiana Beach heeft naam van haar Triple Looping Coaster bekendgemaakt

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach heeft de Triple Looping Coaster Quimera uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico gered. De nieuwe naam van de rollercoaster is bekendgemaakt en dit is een rechtstreeks eerbetoon geworden aan de oorsprong van deze Schwarzkopf klassieker.

 

Eind november 2020 kwam er onverwacht en ongelofelijk goed nieuws naar buiten toen bleek dat de oude Schwarzkopf-klassieker Quimera, uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico, gered werd. Het was namelijk het Amerikaanse pretpark Indiana Beach die de rollercoaster met hoge historische waarde gered had en dit jaar zal openen in haar pretpark.

Quimera is de allereerste rollercoaster die gebouwd werd met drie verticale loopings. Deze rollercoaster is 33,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 85,3 km/u. Tijdens de rit van 1.049,7 meter worden er krachten bereikt tot 4,7 G. Quimera heeft een capaciteit van 1.500 personen per uur.

 

De rollercoaster werd in 1984 voor de Duitse exploitant Rudolf Barth gebouwd door Schwarzkopf. Rudolf Barth reisde rond met de achtbaan onder de naam Dreier Looping. In 1997 kwam deze terecht in het Maleisische pretpark Sunway Lagoon, waar deze tot 1999 haar rondjes draaide als Triple Loop Coaster. In 2000 kwam deze terug naar Europa en stond deze tot 2005 als Magnum Force in het Engelse pretpark Flamingo Land. Tussen 2007 en 2019 draaide ze haar rondjes in Mexico.

Ondertussen is de nieuwe naam van de achtbaan bekendgemaakt en dit is een rechtstreeks eerbetoon geworden naar de lange geschiedenis en oorsprong van de achtbaan. De nieuwe naam is American Dreier Looping geworden, verwijzend naar de naam waaronder de baan in 1984 voor het eerst haar rondjes draaide op de Duitse kermissen. Dit toont nog maar eens aan dat Indiana Beach goed weet wat voor bijzondere achtbaan ze in huis hebben gehaald.

Ondertussen zijn ook al een heleboel trackdelen ter plaatse aangekomen.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: rcdb