Alton Towers pakt uit met vier tijdelijke thrillrides

Het Britse pretpark Alton Towers pakt in 2021 uit met maar liefst 4 tijdelijke attracties. Het gaat om thrillrides die op verschillende plaatsen in het pretpark komen. De nieuwigheden zijn welgekomen omdat de afgelopen jaren heel wat flatrides verdwenen in het park en door de coronamaatregelen de indoorattracties niet geopend mogen worden.

 

Het Engelse pretpark Alton Towers, gelegen in het graafschap Staffordshire, gaat dit jaar maar liefst 4 tijdelijke attracties openen. Ondanks dat het park nog niets bekendmaakte, hebben fans al verschillende van deze nieuwe attracties gespot in het park.

 

De eerste attractie is de Super Trooper van de Britse exploitant David Irvin. Deze attractie is van het type Paratrooper en werd gebouwd door PWS Rides in 2020. De attractie is gelegen in het themagebied Forbidden Valley en wordt opgebouwd op de plek waar vroeger de Huss topspin thrillride Ripsaw stond.

 

De tweede attractie is de Jumper Jumper die uitgebaat wordt door de Britse exploitant Dives Stokes. Deze attractie is van het type Smashing Jump en werd gebouwd in 2012 door de Italiaanse fabrikant Sartori Rides. Deze attractie wordt momenteel opgebouwd in het themagebied X-Sector.

 

De derde attractie is de Sizzler van de Britse exploitant George Burrows. Het gaat hier om een thrillride van het type Sizzler gebouwd door PWS Rides in 2015.

 

De vierde attractie is de Thunderdome van de Britse exploitant John Collins. Dit is een Waltzer attractie gebouwd door Fairtrade Services in 2020, deze type van attracties zijn enorm populair in het Verenigd Koninkrijk maar vind je daarbuiten bijna nergens. De video hieronder toont een andere attractie van hetzelfde type.

 

Bronnen: Wikipedia, pretpark.club