Allereerste CoasterKart van Wiegand geopend

Het Amerikaanse Rowdy Bear Ridge Adventure Park heeft de allereerste CoasterKart achtbaan geopend van de Duitse fabrikant Wiegand. Het is een nieuw type coaster dat een kruising is tussen een alpine coaster en een elektrische bobkart. Bezoekers kunnen zelf de snelheid bepalen.

 

In Rowdy Bear Ridge Adventure Park, gelegen in Pigeon Forge in de Amerikaanse staat Tennessee, werd de eerste CoasterKart achtbaan van Wiegand geopend. Dit exemplaar is 670 meter lang en opende op 13 maart 2021.

In de CoasterKart is er telkens plaats voor twee personen. Aan de hand van een lineaire inductiemotor (LIM) kan de passagier met een gaspedaal zelf de snelheid bepalen. De CoasterKart is dus niet afhankelijk van een hoogteverschil. De CoasterKart heeft dezelfde type elementen die we ook van de Alpine Coaster kennen (nl. bochten, heuvels, over- en onderdoorgangen, etc.).

 

Het is de tweede Wiegand-attractie voor het avonturenpark die in 2019 met Laser Gun Coaster al een eerste Wiegand-achtbaan opende. Hier ging het om een Mystical Hex van 396,2 meter lang en met een hoogteverschil van 18,3 meter. De Mystical Hex kennen we onder andere van Hexenbesen in Erlebnisfelsen Pottenstein, Boderitt in Erlebniswelt Seilbahnen Thale en Hexenbesen in Ski- und Rodelarena Wasserkuppe.

 

Bron & foto’s: Rowdy Bear Ridge Adventure Park