SeaWorld Abu Dhabi begint aan bouw eerste achtbaan

In 2022 zal op Yas Island in Abu Dhabi een nieuw SeaWorld park geopend worden. Dit park zal vlak naast het bekende Ferrari World Abu Dhabi komen te liggen waar ook Yas Waterworld en Warner Bros. World Abu Dhabi gelegen zijn. Na enkele concepttekeningen van de achtbaan duiken nu ook de eerste bouwfoto’s op.

 

Sinds vorig jaar wordt er volop gewerkt aan een nieuw SeaWorld Park in Abu Dhabi. Dit park krijgt een totale oppervlakte van ongeveer 183.000 m2. Het park zal onderverdeeld worden in zes leefgebieden die samen een ‘One Ocean’ verhaal vormen.

 

Dit park zal grotendeels indoor zijn vanwege de temperaturen in het land. Op die manier kan men het klimaat voor de zeedieren beter op peil houden. SeaWorld Abu Dhabi wordt het eerste SeaWorld park waar je geen orka’s kan zien.

Over de attracties is voorlopig nog geen informatie naar buiten gebracht, maar op de bouwfoto’s kunnen we alvast wel een eerste achtbaan ontdekken. Het lijkt een familieachtbaan te worden die volledig indoor komt te liggen. Op de concept-arts die eerder onthuld werden is ook een grote outdoor achtbaan te zien.

 

SeaWorld:

SeaWorld Abu Dhabi wordt het vierde SeaWorld pretpark ter wereld en het eerste buiten de Verenigde Staten van Amerika. De andere SeaWorld pretparken zijn SeaWorld San Diego geopend in 1964, SeaWorld Orlando geopend in 1973 en SeaWorld San Antonio geopend in 1988.

SeaWorld is een onderdeel van SeaWorld Parks & Entertainment, een Amerikaanse pretparkgroep die ook nog 4 andere pretparken in handen heeft. Het gaat om Busch Gardens Tampa geopend in 1959, Busch Gardens Williamsburg geopend in 1975, Sesame Place in Pennsylvania geopend in 1981 en het nieuwe Sesame Place in Californië dat in 2022 de deuren zal openen.

 

Bron en foto: Dubai theme parks and resorts – unofficial