Energylandia opent 10 nieuwe attracties in Aqualantis themagebied

De investeringen in het Poolse pretpark Energylandia houden maar niet op. Het pretpark met het grootste aantal rollercoasters van Europa zal ook dit jaar 10 nieuwe attracties openen. Deze komen te liggen in de gloednieuwe zone Aqualantis die volledig in het teken van water komt te staan.

 

Het Poolse pretpark Energylandia heeft bekendgemaakt welke nieuwigheden we kunnen verwachten in Aqualantis. Er komen maar liefst 10 nieuwe attracties waaronder ook twee rollercoasters, acht eetkraampjes, drie shops, drie nieuwe spelletjeskramen en een gloednieuwe duikshow. Het themagebied moet dit jaar openen nadat de werken door de coronacrisis een jaar vertraging hadden opgelopen.

 

 

Twee nieuwe achtbanen:

De blikvanger van Aqualantis wordt ongetwijfeld Abyssus, een looping coaster met meerdere lanceringen die gebouwd werd door Vekoma. Deze rollercoaster bereikt snelheden tot 100 km/u en is 38,5 meter hoog. Tijdens de rit van 1316 meter zullen de bezoekers 4 maal overkop gaan en twee keer gelanceerd worden.

De achtbaan Light Explorer richt zich dan weer op de hele familie. De achtbaan wordt eveneens gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma maar is van het type Family Boomerang Coaster. Dit wil zeggen dat het parcours van 238 meter zowel voorwaarts als ook achterwaarts wordt afgelegd. Deze achtbaan is 24,2 meter hoog en bereikt snelheden tot 60 km/u.

 

Kinderattracties:

Maar naast de achtbanen wordt het kinder- en familieaanbod verder uitgebreid met een heleboel attracties. Daarvoor is Energylandia deze keer in zee gegaan met de Italiaanse fabrikant Zamperla. De fabrikant bouwde een Disk’O Coaster met de naam Tidal Wave Twister, Burning Engine wordt een Fire Brigade, Magic Pump wordt een Magic Bikes attractie , Submarine Dive wordt een Jump Around en Stormy Ship wordt een Rockin’ Tug attractie.

Verder komt er ook een bootvaart met Aqualantis Grotto Expedition en een waterspeelplaats met de naam Water Works in de nieuwe zone. Bij Whirlpool Water Fight zullen bezoekers elkaar kunnen natschieten, het gaat hier om een Water Mania attractie.

De volledige bouw van Aqualantis kan je hier op de voet volgen.

 

Bron en foto’s: Energylandia