Oost-Europa: Deel 24 – Al rodelend naar huis

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Onze twee weken durende vakantie in Oost-Europa zat er bijna op. Om van het oosten van Duitsland terug thuis te geraken, besloten we de lange rit te breken met enkele keren te stoppen aan rodelbanen. Vandaag stonden er nog 4 op het programma.

 

Seilschwebebahnen am Ochsenkopf:

Bij Seilschwebebahnen am Ochsenkopf kan je de rodelbaan Coaster Ochsenkopf vinden. Dit is een alpine coaster gebouwd door Wiegand in 2015. Deze heeft een lengte van 1099,7 meter. Helaas was deze voorzien van de zogenaamde fun breaks die zowat alle plezier uit een rodelbaan halen. Er naast lag ook een extreem steile en snelle rodelbaan met goot, maar deze was duidelijk al even niet meer in werking. Erg jammer want deze zag er erg gevaarlijk, goed en vol adrenaline uit!

Fröschbrunna:

Bij Fröschbrunna vinden we de Fröschbrunna Coaster terug. Dit is een erg korte alpine coaster van 610 meter lang. Deze werd gebouwd in 2000 door Wiegand. Het parcours loopt op een grasveld en bij een bos.

Ski- und Rodelarena Wasserkuppe:

Ski- und Rodelarena Wasserkuppe is bekend van de legendarische Rhönbob, een erg goede alpine coaster die de allereerste was die Wiegand bouwde in 1997. In 2018 werd deze afgebroken en vervangen door een nieuw type alpine coaster van Wiegand. Wiegand doopte deze eveneens tot Rhönbob en ook het parcours is hetzelfde, maar de beleving is compleet verschillend.

Wiegand beloofde dat deze nog beter ging worden dan de vorige, maar niets is minder waar. Het comfort is hoog, beter dan voorheen, maar de snelheid is compleet uit het parcours wegens de automatische remmen die geïnstalleerd zijn over het volledige parcours. Ook de track zelf ziet er compleet anders uit dan normaal en de bakjes zijn veel logger dan anders. Echt doodzonde wat Wiegand hier gedaan heeft, want de oude Rhönbob was een van de beste alpine coaster dat ik ooit gedaan had. Deze nieuwe kan mee op het lijstje van een van de slechtste…

Naast de Rhönbob zijn er ook nog twee zomerrodelbanen te vinden waar je met een sleetje in een goot rijdt, maar deze waren omwille van het regenachtige weer gesloten. Verder is er ook nog de Hexenbesen, een bizarre achtbaan van he type Mystical Hex die eveneens door Wiegand gebouwd werd. Deze was gesloten wegens technische problemen, gelukkig had ik deze al in 2016 kunnen doen.

Silbersee Bob:

De Silbersee Bob is een rodelbaan van het type alpine coaster. Deze bescheiden alpine coaster heeft een lengte van 613 meter. Deze werd gebouwd in 2000 door het Duitse bedrijf Wiegand. Hier waren ook nog enkele speeltoestellen te vinden zoals een Nautic Jet.