Oost-Europa: Deel 23 – Freizeitpark Plohn

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Voor ons bezoekje aan Freizeitpark Plohn bezochten we nog eerst een Tsjechische rodelbaan en een Duitse kermis.

 

Sport areál Klíny:

Onze laatste stop van Tsjechië was in Sport areál Klíny waar we de rodelbaan Bobová Dráha wilden uitproberen. Dit is een monorail alpine coaster van de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Helaas was het erg hard aan het regenen en als er een type rodelbaan sluit als het regent, dan zijn het wel de monorail alpine coasters van Brandauer. We zagen wel een aantal mensen zitten op het sleetje om naar beneden te gaan als het zou ophouden met regenen, maar zo zag het er helaas niet naar uit.

Dus na even gewacht te hebben stapten we terug in de auto om naar de volgende locatie te rijden. Een dikke 5 minuten na dat we vertrokken waren, stopte het plots met regenen. Meteen maakte we een u-bocht om opnieuw een kijkje te gaan nemen.

En ja hoor, de rodelbaan was gewoon opnieuw geopend! Erg straf want tegenwoordig worden die dingen al gesloten als de operatoren nog maar aan regen denken. Letterlijk tussen de regenbuien door en zelfs met zeer lichte regen mochten we alsnog een ritje maken op deze erg goede rodelbaan. Het parcours was daarbij nog eens erg lang en het grootste deel konden we niet eens zien liggen. Er was ook nog een erg steile drop in het parcours waar er zelf even airtime was. Een echt toppertje!

Ferienspass Hartmannplatz:

Ferienspass Hartmannplatz was een van de tijdelijke pretparken in Duitsland die opgebouwd werden door de coronacrisis. Wij kwamen hier voornamelijk voor Nessi, een familieachtbaan die enkel maar rondreist in het oosten van Duitsland en daarom voor ons niet gemakkelijk is om te scoren. Helaas hadden we niet veel tijd, dus kon ik niet veel foto’s nemen.

Freizeitpark Plohn:

Freizeitpark Plohn is een middelgroot pretpark in het oosten van Duitsland en een van de grootste pretparken in de regio. Sinds mijn bezoek in 2015 waren er alweer twee nieuwe achtbanen geopend, dus was het hoogtijd om hier nog eens langs te komen.

De blikvanger van het park is de nieuwe achtbaan Dynamite, een BigDipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze heeft een hoogte van 44 meter, behaalt een snelheid van 100 km/u en bevat drie inversies. Een ideale achtbaan voor een parkje van deze grote!

Een andere bekende achtbaan is El Toro, een familie houten achtbaan uit 2009 die gebouwd werd door Great Coasters International. Deze is 24,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 73,4 km/u. Ook de indoor achtbaan / dark ride Miniwah, mag je niet overslaan. Deze aangedreven achtbaan werd gebouwd door Mack Rides in 2015 en is erg mooi aangekleed.