Intamin bouwt hoogste en snelste Inverted Coaster ter wereld

Binnenkort opent er in het Chinese pretpark Chongqing Sunac Land een spectaculaire nieuwe achtbaan. Het gaat om de hoogste en snelste Inverted Coaster ter wereld die gebouwd werd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan heeft de naam Legendary Twin Dragon gekregen en is een zogenaamde Impulse Coaster.

 

Het is bijna zo ver. Nog enkele weken en dan wordt in China het wereldrecord van snelste en hoogste Inverted Coaster ter wereld verbroken, dit record hield al 19 jaar stand! Dit zal gebeuren met de opening van Legendary Twin Dragon in Chongqing Sunac Land, een jong pretpark dat afgelopen zomer de deuren opende. Het is het 12de pretpark van de Sunac Group, die de nieuwe eigenaar van de Wanda-pretparken is.

Legendary Twin Dragon is een zogenaamde Impulse Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Het was al 18 jaar geleden dan Intamin nog eens dergelijke achtbaan gebouwd had, maar nu heeft de fabrikant het model compleet vernieuwd aan de hedendaagse normen. Het gaat dus over een new generation Impulse Coaster die onder andere is uitgerust met een LSM-lancering in plaats van de oude LIM-lancering.

De Impulse Coaster is een gelanceerde shuttle coaster die bestaat uit twee grote spikes waarop de rollercoastertrein meerdere malen gelanceerd wordt. Deze versie heeft twee gedraaide spikes maar de Impulse Coaster kan ook bestaan uit rechte spikes. Legendary Twin Dragon is maar liefst 70 meter hoog en bereikt een snelheid van 119 km/u. Het parcours is 251 meter lang en in de trein kunnen 32 mensen plaatsnemen.

Ondertussen is de achtbaan volledig opgebouwd en zijn er al uitgebreide testritten gebeurd. In onderstaande video kan je zowel een offride bekijken alsook een onride vooraan in de trein en een onride vanachter in de trein. Let ook zeker op de mooie treinen die ontworpen werden voor deze achtbaan. De opening is voorzien voor februari 2021.

 

Legendary Twin Dragon verbreekt hiermee beide records van Wicked Twister in het Amerikaanse pretpark Cedar Point die gebouwd werd in 2002. Ook deze achtbaan is een Impulse Coaster van Intamin Amusement Rides en is 65,5 meter hoog en bereikt een snelheid van 115,9 km/u.

 

Bronnen: Intamin Amusement Rides, rcdb