De ijspiste van Boudewijn Seapark wordt het hoofdvaccinatiecentrum voor Brugge

Dit besliste burgemeester Dirk De fauw in samenspraak met alle betrokken diensten en met Boudewijn Seapark op 12 januari 2021. Het park werd maandag gecontacteerd door het stadsbestuur en wist snel te schakelen. Vanaf maart tot eind september wordt het gebouw van de ijspiste omgevormd tot vaccinatiecentrum. Het gebouw van de ijspiste is meer dan geschikt: de ijspiste is gelegen op een toegankelijke en gekende locatie voor Bruggelingen, met voldoende parking, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bovendien heeft het park jarenlange ervaring met crowd management; de infrastructuur van de ijspiste leent zich hier perfect toe.

 

Boudewijn Seapark is verheugd als toeristische sector te kunnen helpen bij de gigantische opdracht om het vaccin snel en efficiënt onder de bevolking te verdelen. Het pretpark is sinds eind oktober gesloten wegens coronamaatregelen en hoopt te kunnen heropstarten op 3 april, de start van de paasvakantie. “Eens het vaccinatieproces op gang komt, hopen we snel weer bezoekers te mogen verwelkomen”, zegt directeur Lars van den Ham.

 

Geen hinder voor pretparkbezoekers

Het gebouw van de ijspiste bevindt zich aan de parking van het pretpark. Deze parking heeft 2 ingangen en kan perfect in 2 delen worden gescheiden zonder interactie tussen beide delen.

  • De ingang gelegen aan de Alfons De Baeckestraat blijft de gekende toegang voor alle pretparkbezoekers, zodra het park weer open mag.
  • De ingang gelegen aan de Sint-Michielslaan ligt vlak naast de ingang van de ijspiste en wordt de toegang tot het vaccinatiecentrum.

Het gebouw van de ijspiste wordt vanaf de herfst- tot en met de krokusvakantie gebruikt als schaatsbaan. De rest van het jaar (maart t.e.m. half oktober) ligt er geen ijs op de betonnen vloer. Het gebouw wordt dan

door Boudewijn Seapark gebruikt als opslagruimte, of het wordt verhuurd voor beurzen of events. Dit jaar stonden door corona nog geen evenementen gepland in de ijspiste. Daardoor kan de locatie nu perfect ingeschakeld worden als hoofdvaccinatiecentrum van Brugge.