Center Parcs halverwege ambitieus innovatieprogramma van 650 miljoen euro

Center Parcs ligt op schema met haar programma gericht op vernieuwing en uitbreiding van al haar parken in België en andere landen in Europa. Met dit omvangrijke innovatieprogramma, waarin in de afgelopen drie jaar inmiddels 325 miljoen euro is geïnvesteerd, wil Center Parcs haar gasten blijven verrassen en een nieuwe standaard in vakantiebeleving zetten. Niet alleen met nieuwe parken en door de aanpassing van bestaande parken met luxere en bijzondere nieuwe accommodaties, maar ook met nieuwe vormen van beleving zoals themacottages, nieuwe spectaculaire activiteiten als waterglijbanen en binnenspeelparadijzen. Ook blijft Center Parcs innoveren op het gebied van digitalisering. Alles om het gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Center Parcs is nu halverwege met de vernieuwing van bestaande parken en komt de komende jaren met nieuwe parken. Concreet zijn dat Terhills Resort in België, Pütnitz in Duitsland en Les Landes de Gascogne in Frankrijk. Daarnaast is er verdere uitbreiding gepland in Duitsland en in Denemarken.

 

Center Parcs is marktleider op het gebied van vakantieparken. Deze forse investering beschouwt Center Parcs dan ook als een belangrijke stap om vooruitstrevend te zijn en te blijven in haar sector. De ruim 650 miljoen euro wordt ingezet voor het vernieuwen en uitbreiden van in totaal achttien bestaande parken in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. “Center Parcs wil ook in de komende jaren een nieuwe standaard in de recreatiesector zetten: in beleving, verblijf en samenzijn. Sinds onze oprichting staat de gast bij ons centraal en maken we onvergetelijke herinneringen mogelijk die families en vrienden met elkaar delen. Ook in de komende jaren willen we onze gasten blijven verrassen met nieuwe vormen van beleving en bijzondere innovaties. Dit sluit aan op onze ambitie een nieuwe standaard te zetten in familievakanties. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze gasten optimaal en onbezorgd van hun vakantie kunnen genieten en ‘echt even samen’ kunnen zijn”, vertelt Erwin Dezeure, Directeur van Center Parcs België.

 

 

Belgische parken

Center Parcs Europe investeert in de komende jaren in zowel bestaande als nieuwe parken in binnen- en buitenland. In België wordt er ook fors geïnvesteerd. Zo heeft Center Parcs de deuren geopend van twee volledig gerestylede parken: Park De Haan in 2020 en Les Ardennes was volledig gereed in 2019. Ook staat dit jaar de opening op het programma van Terhills Resort, vlakbij Maasmechelen. Dit park gaat het premium label ‘Resorts by Center Parcs’ voeren. Terhills Resort wordt een high-end vakantiepark met 250 luxe cottages en luxe voorzieningen, goed voor een investering van meer dan 100 miljoen euro.

Park De Haan opende afgelopen jaar als eerste strandbestemming van Center Parcs in België. Daartoe werden alle 519 cottages vernieuwd, de volledige Market Dome kreeg een restyle met nieuwe restaurantconcepten en er werd een nieuwe wildwaterbaan geïntroduceerd. Daarnaast werd ook een nieuwe kinderboerderij gebouwd en werd de sporthal omgetoverd tot een grote indoorspeelwereld; de BALUBA met daarnaast onder ander een nieuw klimparadijs.

Vanaf september 2020 zijn de werken in Center Parcs Erperheide begonnen. De vernieuwing is nu halverwege. Erperheide was het eerste park in België dat het unieke Center Parcs-concept in 1981 in België introduceerde. Hier worden alle de 616 cottages van een nieuw eigentijds interieur voorzien en wordt de Aqua Mundo uitgebreid met een grootse waterspeeltuin. Ook zal Erperheide nieuwe gethematiseerde cottages “Dieren in het bos” aanbieden. De vernieuwingen, goed voor 32,5 miljoen euro, zullen tegen juni 2021 voltooid zijn.

Vanaf augustus 2021 is Center Parcs De Vossemeren aan de beurt, zal ook volledig vernieuwd worden en komen er speciaal gethematiseerde cottages bij.

Zo zullen alle de Belgische parken op vijf jaar tijd volledig vernieuwd zijn.

 

Andere parken in Europa

In de Nederlandse parken wordt er ook fors geïnvesteerd. Zo zijn Port Zélande, Limburgse Peel en Park Zandvoort compleet vernieuwd. De werkzaamheden in De Eemhof en Het Heijderbos zijn nu halverwege. Zo heeft in De Eemhof vorig jaar de eerste duo-racer waterglijbaan van Nederland zijn intrede gedaan, is de Action Factory in een nieuw jasje gestoken en zijn alle buitenspeeltuinen volledig vernieuwd. Tegen eind 2021 zullen ook alle 750 cottages en hotelkamers vernieuwd zijn. Ook in Het Heijderbos start binnenkort de bouw van een nieuwe duo-racer glijbaan en ondergaat de Jungle Dome, een unieke tropische indoor speelwereld, een metamorfose. Naast de vernieuwing van 800 cottages is ook de Action Factory hier flink uitgebreid. In De Kempervennen worden vanaf februari alle cottages vernieuwd en tegen het einde van het jaar worden ook Het Meerdal en De Huttenheugte aangepakt.

 

De Eemhof

Het Heijderbos

Park Zandvoort

Port Zelande

In Frankrijk is Le Lac d’Ailette in een volledig nieuw kleedje gestoken en zijn de vernieuwingen bij Les Bois Francs in Normandie, Les Hauts de Bruyères in Sologne en Les Trois Forêts in de Vogezen halverwege.

In Duitsland is de vernieuwing en uitbreiding van Park Nordseeküste voltooid en is Park Hochsauerland volledig vernieuwd. Ook andere parken van Center Parcs in Duitsland zijn of worden vernieuwd.

 

Nieuwe standaard in beleving en luxe

In verschillende parken heeft Center Parcs in de afgelopen jaren bijzondere accommodaties zoals gethematiseerde cottages, geïntroduceerd om de beleving van gasten te vergroten. Een goed voorbeeld zijn de Dieren in het bos’ cottages die hun intrede maken in Erperheide en Bispinger Heide (Duitsland) Elke kamer in de cottage heeft een ander thema. Zo kun je bijvoorbeeld de wereld van vliegende dieren ontdekken. De Eemhof biedt Wellness cottages aan in Park Zandvoort kun je de Beach Chilla’s ontdekken. In De Eemhof en Het Heijderbos kun je in de nieuwe ‘Avontuur cottages’ in elke kamer een reis rond de wereld maken.

Het belevingsaanbod wordt daarnaast uitgebreid met onder meer vernieuwde Action Factories, een nieuw klimparadijs in Het Heijderbos en de introductie van het nieuwe winkelconcept Shop & Smile. Daarnaast worden verschillende Market Domes voorzien van volledig nieuwe decoraties en heeft Center Parcs het wellness concept Deep Nature Spa in Duitsland geïntroduceerd. Deep Nature Spa is een hoogwaardig wellness-concept uit Frankrijk met luxe spa en wellness-faciliteiten.

Center Parcs introduceert ook nieuwe ‘Exclusive’ cottages. Met dit vierde luxe niveau, hoger dan de bestaande VIP-cottages, zet zij óók de nieuwe standaard in luxe. De rijk uitgeruste design cottages bieden binnen en buiten meer ruimte, met als absoluut toppunt van luxe een eigen wellness badkamer.

 

Digitalisering en flexibiliteit

Door innovaties op het gebied van het digitaliseren van de ‘customer journey’ wordt geleidelijk het hele proces van het boeken, voorbereiden en beleven van de vakantie nog makkelijker door een digitale interface. Met behulp van de Center Parcs-app kunnen gasten snel en eenvoudig activiteiten en services boeken, een tafeltje reserveren en hun weg op de parkplattegrond vinden. Ook krijgen zij een digitale armband waarmee zij het slot van de cottage en de kluisjes in de Aqua Mundo kunnen openen. In steeds meer parken staat een digitale kiosk, om parkactiviteiten en excursies in de omgeving te boeken. Ook speelt Center Parcs als eerste in de markt in op de vraag naar meer flexibiliteit. Hieraan geeft ze invulling door gasten de mogelijkheid te bieden zelf te kiezen wanneer ze aankomen en hoe lang ze willen blijven.

 

Nieuwe parken in Europa

Naast het vernieuwen van bestaande parken wordt geïnvesteerd in de bouw van nieuwe vakantieparken. Naast park Terhills Resort zijn dit Pütnitz, vlakbij Rostock, aan de Baltische Zee in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. In de prachtige streek Lot & Garonne (Frankrijk) wordt Center Parcs Les Landes de Gascogne gebouwd. Daarnaast staat de bouw van een eerste park van Center Parcs in Denemarken gepland en een verdere uitbreiding in Duitsland.

 

Terhills Resort