Voormalige Rainier Rush achtbaan van Washington State Fair te koop

De voormalige looping coaster Rainier Rush van de Washington State Fair die tot 2019 daar in werking was, is te koop aangeboden. Het gaat om een achtbaan die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant Top Fun in 1997.

 

Rainier Rush is een transportabele looping coaster die gebouwd werd in 1997 door de Italiaanse fabrikant Top Fun. Door problemen werd de achtbaan pas in 1998 geopend in het Amerikaanse pretpark Santa’s Village Azoosment Park en draaide daar haar rondjes tot 2005 onder de naam Typhoon. In het jaar 2006 bleef de attractie buiten werking staan in het park.

Daarna werd de achtbaan verkocht aan de grote Amerikaanse exploitantengroep Ray Cammack Show die ook heel veel andere attracties in handen heeft. In 2011 en 2012 werd de attractie geplaatst op de Los Angeles County Fairgrounds. In 2013 verhuisde de achtbaan als Rainier Rush naar de Washington State Fair waar die tot 2019 haar rondjes draaide.

 

De achtbaan is 541 meter lang en 19,2 meter hoog. Tijdens de rit worden er een snelheid bereikt van 72,4 km/u en het parcours bevat een gekantelde looping. Een gelijkaardige achtbaan vinden we terug met Magic Mountain in het Zuid-Franse avondpretpark Lunapark Fréjus.

Maar Rainier Rush zal niet op de schroothoop belanden. De achtbaan is namelijk te koop aangeboden op Used Amusement Rides, een website voor tweedehandsattracties.

 

Bron Used Amusement Rides

Foto: Lisa Zigweid (rcdb)