Europa-Park ontvangt Tea Thea Award voor darkride Snorri Touren

Op 19 november 2020 won Europa-Park opnieuw een van de hoogste prijzen in de entertainmentindustrie. De populaire familieattractie Snorri Touren in het Scandinavische themagebied werd bekroond met de felbegeerde TEA Thea Award. De winnaars werden bekendgemaakt via een livestream van de IAAPA Attraction Expo in Orlando. De “Themed Entertainment Association” (TEA) reikt voor de 27ste keer de TEA Thea Awards uit.

 

Iedereen die door de kleine, onopvallende deur in het Scandinavische dorp loopt, wordt overweldigd door de 500 vierkante meter grote en liefdevol ontworpen themarit die tot in het kleinste detail afgewerkt werd. Met de weelderige familieattractie van MACK Rides heeft de populaire mascotte Snorri sinds de winter van 2019 haar eigen attractie in Europa-Park. Hier nodigt de sympathieke Sixtopus je uit in rubberboten voor een expeditie van vier en een halve minuut naar het mystieke eiland Rulantica. Hiervoor zijn zeven spannende landschappen en 20 moderne animatronics extra diep onder het Scandinavische themagebied geïnstalleerd. In totaal gebruikt men 17 projecties met media-inhoud van Mack Animations om het gedetailleerde thema uit te beelden om zo de ervaring te versterken. Het hoogtepunt van de attractie zijn twee multimediakoepels.

De experts prezen vooral de uitstekende doorontwikkeling van een klassieke familieattractie in combinatie met de nieuwste projectietechnologie en voegden daaraan toe: “De strakke planning voor de bouw van zo’n hoogwaardige attractie verdient de hoogste erkenning. De voltooiing van het gebouw, de thematisering en de installatie in het pretpark in iets meer dan een jaar, is een geweldige prestatie.”

“Met Snorri Touren hebben we een buitengewone ervaring gecreëerd voor het hele gezin, en met de combinatie van het ritsysteem en animatie brengen we onszelf naar een hoger niveau van entertainment. Precies voor dit soort attractie hebben we in 2018 Mack Animations opgericht. Door passie en creativiteit ontwikkelen we constant nieuwe producten, zoals de VR-wereldnieuwigheid YULLBE. De onderscheiding maakt ons trots en bevestigt dat we op de goede weg zijn”, vertelt Michael Mack, managing partner van Europa-Park en verantwoordelijke voor het hoofdkantoor van Mack Rides in Waldkirch.

 

In 2012 ontving Europa-Park de TEA Thea Award voor ’s werelds eerste looping restaurant “FoodLoop” in de categorie gastronomie. Dit werd in 2013 gevolgd door de prijs voor uitzonderlijke prestaties, die de familie Mack erkende voor hun fascinerende succesverhaal – van de fabrikant van showmanwagens tot ’s werelds beste pretpark. Bovendien ontving de populaire familieattractie “Arthur” in 2017 de felbegeerde TEA Thea Award voor het beste aandrijfsysteem. Sinds 1994 reikt de vzw “Themed Entertainment Association” prijzen uit in verschillende categorieën voor bijzondere prestaties in de vrijetijdssector. De TEA Thea Award zijn een van de belangrijkste onderscheidingen in de entertainmentindustrie.

 

Bron en foto’s: Europa-Park