Technopolis opnieuw open vanaf 12 december

Nu alle musea in het land opnieuw de deuren mogen openen, bereidt ook Technopolis zich voor op haar heropening. Technopolis kreeg daarvoor groen licht van Stad Mechelen. Het doe-centrum treft momenteel nog alle nodige voorbereidingen om vanaf zaterdag 12 december opnieuw op een veilige manier bezoekers te kunnen ontvangen.

 

Vanaf zaterdag 12 december kan iedereen opnieuw een bezoek aan Technopolis brengen. Dat is sneller dan verwacht, want eerder werd gecommuniceerd dat Technopolis – net als andere musea in het land – nog minstens tot en met 13 december zou gesloten moeten blijven. Eerder deze week kreeg het doe-centrum echter groen licht van de crisiscel van Stad Mechelen om toch al de deuren te openen. Technopolis neemt de komende week nog de nodige voorbereidingen om opnieuw op een veilige manier bezoekers te kunnen ontvangen. Omdat schooluitstappen nog steeds niet toegelaten zijn, zal Technopolis voorlopig enkel op woensdag, zaterdag, zondag en elke dag tijdens de kerstvakantie (behalve op 25 december en 1 januari), op niet-schooldagen dus, open zijn.

 

Technopolis stelt opnieuw alles in het werk om een grote toeloop te vermijden. Zo wordt het aantal bezoekers per dag beperkt en moeten alle bezoekers verplicht online een ticket aankopen en een tijdslot kiezen. Verder moeten duidelijke signalisatie, afstandsregels en alcoholgels ervoor zorgen dat jong en oud op een veilige manier opnieuw in Technopolis kan experimenteren met wetenschap en technologie. Net zoals bij de vorige heropening zijn opstellingen die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij de afstand niet gegarandeerd kan worden, verwijderd of afgesloten. Om veiligheidsredenen worden voorlopig nog geen workshops in het Lab of Atelier georganiseerd, maar bezoekers kunnen wel – op voorwaarde dat ze op voorhand een plekje reserveren – op veilige afstand van elkaar shows en demo’s bijwonen. Het restaurant blijft, net als alle andere in het land, dicht.

 

En of we blij zijn dat Technopolis terug de deuren mag openen! Zeker op financieel vlak mogen we de gevolgen van de tweede sluiting niet onderschatten. Toch zijn we niet bij de pakken blijven zitten! In moeilijke tijden is het belangrijk om te blijven investeren in de toekomst en dat hebben we zeker en vast gedaan! Enerzijds hebben we eens en voor altijd bewezen dat Technopolis zoveel meer is dan een fysieke plek. Zo zijn we naar de scholen getrokken met onze workshops en shows en hebben we met onze online activiteiten en evenementen alle registers open getrokken. Anderzijds hebben we –dankzij de investeringssubsidie van de Vlaamse overheid die vorig jaar werd toegekend – ijverig doorgewerkt aan de vernieuwing van onze tentoonstellingsruimte en infrastructuur.

Ester Blockx, Marketing & Sales Director

 

Tijdens de tweede sluiting werkte Technopolis achter de schermen ijverig verder aan de vernieuwing van haar tentoonstellingsruimte en infrastructuur, een project waar de Vlaamse overheid vorig jaar al een investeringssubsidie had toegekend. Omdat verwacht werd dat Technopolis pas later had kunnen heropenen, werden een aantal werken naar voren geschoven op de planning. Technopolis doet er alles aan om de hinder voor bezoekers tot een minimum te beperken.