Standbeelden Plopsa Indoor Coevorden gestolen

Vreemde ontdekking gisterenochtend in Plopsa Indoor Coevorden. Een medewerker bemerkte bij aankomst dat de standbeelden bij de straat en aan de parking verdwenen waren. De daders lieten de passende, maar mysterieuze boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ na. Het betreft hoogstwaarschijnlijk een ludieke eindejaarsstunt, maar Plopsa Indoor Coevorden besliste toch zopas aangifte bij de politie te doen.

 

Het is niet de eerste keer dat iets gelijkaardigs voorvalt. “10 jaar geleden, vlak voor de officiële opening van Plopsa Indoor Coevorden werd het iconische Kabouter Plop-beeld aan de ingang ontvreemd. We lanceerden destijds een oproep naar getuigen en net voor de opening werd het beeld terugbezorgd. Toen bleek het om een flauwe grap te gaan waarbij de daders ook een ludieke boodschap achterlieten. We hopen dat dit ook deze keer het geval is en zijn vooral benieuwd wie achter deze geheimzinnige ontvoering zit.”, verklaart Koen De Lepper, Park Manager van Plopsa Indoor Coevorden.

Het voorval gebeurde hoogstwaarschijnlijk dinsdagnacht. Het is nog een raadsel hoe de dieven de beelden ongezien hebben meegenomen. Beide standbeelden zijn vastgezet op een betonnen voet en met bouten vastgeschroefd. Het moet hoe dan ook een grote inspanning gevergd hebben om ze te onteigenen. Buiten de mysterieuze boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ lieten de daders geen sporen na.

Ondanks dat Plopsa Indoor Coevorden nog tot nader order gesloten blijft, vraagt het park om de beelden zo snel mogelijk aan de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Waardevolle tips mogen steeds naar info@plopsa.be gestuurd worden.