Voormalig Disney-directeur wordt CEO bij Six Flags Qiddiya

Six Flags wil in 2023 een gloednieuw pretpark openen in Qiddiya in Saudi-Arabië. Ondertussen heeft het Qiddiya resort, waar het Six Flags pretpark komt te liggen, voormalig Disney-directeur Philippe Gas weten te strikken. Ook de bouwwerkzaamheden voor het project zijn van start gegaan.

 

Six Flags Qiddiya is een nieuw Six Flags pretpark dat momenteel in aanbouw is op 40 minuten rijden van de Saudi-Arabische hoofdstad Riyad. Het zal het allereerste Six Flags park in het Midden-Oosten zijn, gelegen in de Qiddiya entertainment bestemming. Het park is gepland om te openen in het begin van 2023.

 

Het pretpark zal in totaal 79 hectare groot worden en zal beschikken over 28 verschillende attracties in zes themagebieden. Een daarvan, Falcon’s Flight, moet de langste, hoogste en snelste rollercoaster ter wereld worden. De achtbaan zou een snelheid gaan behalen van 250 km/u, dit is 10 km/u sneller dan de huidige recordhouder Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi.

 

Een belangrijke troef voor de realisatie van het project is de aantrekking van Philippe Gas, voormalig Walt Disney directeur. Hij werkte onder andere voor de Disney-pretparken in Japan en in Parijs en zorgde mee voor de realisatie van Disneyland Shanghai. Gas is aangesteld als CEO van het Qiddiya project waaronder het Six Flags pretpark valt.

 

Ook de werkzaamheden op het terrein gingen al van start. Deze zomer werden zo bijvoorbeeld de kantoorruimtes gebouwd waaruit het volledige project gecoördineerd wordt.

 

En onlangs gingen de werken van start om alle hoogspanningskabels van de hoofdstad naar Qiddiya te leggen, alsook het aanleggen van nieuwe wegen en bruggen.

 

Enkele concepts 

 

Bron & foto’s: Six Flags 

Video’s Qiddiya