Oost-Europa: Deel 5 – Pomerania Fun Park en een oude bekende

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Drie dagen lang trokken we langs de noordkust van Polen, om in totaal een 20-tal kermissen te bezoeken. In onze twee voorgaande verslagen namen we jullie mee op onze eerste Poolse kermis dag. Vandaag nemen we jullie mee op het eerste deel van onze tweede dag, waar we plots een wel erg vertrouwde attractie tegen het lijf liepen! Al begonnen we onze dag met een echt pretpark, in plaats van een kermis.

 

Pomerania Fun Park:

Pomerania Fun Park is een nieuw pretpark dat in 2017 haar deuren opende. Het is één van de weinige pretparken die Polen heeft. Er is een achtbaan terug te vinden, deze heeft de naam Dragon en bestaat uit een dubbele Helix. De achtbaan werd gebouwd door het Tsjechische bedrijf Fun Rides Tech.

Verder zijn er nog heel wat attracties terug te vinden zoals een Starflyer, botsauto’s, een zwanenmolen, een afterburner en een breakdance. Ook heel wat speeltoestellen, springkastelen en een zwemvijver zijn er terug te vinden. Daarnaast is er een heus Vikingdorp, waarop bezoekers het leven van de beroemde vechters kunnen ontdekken.

Lunapark Sarbinowo:

Lunapark Sarbinowo wordt uitgebaat door de Tsjechische exploitant Lunapark Hynek Fiala. Wij kwamen hier voor de achtbaan Ice Ride, die de gekende ovaal als lay-out heeft met een soort van bandenlancering. Naast de achtbaan waren er ook botsauto’s, een zwanenmolen, trampolines, springkastelen, een luchtbal voor kinderen op het water en een carrousel te vinden.

Lunapark Dąbki:

Lunapark Dąbki wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Lunapark Mirolandia. Deze kermis bevat een erg mooi gethematiseerde achtbaan met de naam Dragon. Naast de achtbaan waren er ook de traditionele botsauto’s, een zwanenmolen, trampolines, springkastelen, een rondritje, een luchtbal voor kinderen op het water en een carrousel te vinden. Voorts was er nog een heuse Starflyer aanwezig. Ook een spookhuis en een matten/banden glijbaan kon worden uitgeprobeerd.

Lunapark Krasnal Darłowo:

Lunapark Krasnal Darłowo wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Europark Krasnal. Het aanbod van deze kermis was best sterk te noemen ten opzichte van de meeste andere kermissen in het land. Uiteraard was hier ook een achtbaan aanwezig met de naam Dragon. Voor de verandering had deze, naast de ovaal, ook nog een helix in het parcours.

Meteen bij het betreden van het kermisterrein viel ons de prachtige breakdance op die de naam Break Dancer heeft en volledig in het zwart was. Dit kleurenschema zie je niet vaak in het kermiscircuit. De Break Dancer stak hard af ten opzichte van het spierwitte en grote reuzenrad. De grootste verassing was de No Limit die we tegen kwamen, die tot voor kort nog in handen was van de Nederlandse exploitant Van Reken uit Venekamp. De bestikkering was hier gewoon nog op de attractie te vinden, waardoor we 100% zeker waren van de afkomst van de attractie.

Naast de eerder genoemde attracties waren er ook de traditionele botsauto’s, een zwanenmolen, trampolines, springkastelen, een rondritje, een luchtbal voor kinderen op het water en een carrousel te vinden. Verder stonden ook nog een XD Cinema, motorbootjes met waterpistolen, een spiegelpaleis, een echte molen van vroeger en een quad parcours opgesteld.