Six Flags Over Texas stelt opening Aquaman Power Wave opnieuw een jaar uit

Eind 2019 kondigde de Six Flags Group met veel bravoure heel wat nieuwigheden voor 2020 aan. Maar door de coronacrisis werden de meeste projecten uitgesteld tot 2021. Maar blijkbaar moeten de bezoekers van Six Flags Over Texas nu nog een extra jaartje geduld hebben op de opening van de achtbaan Aquaman Power Wave.

 

Six Flags Over Texas krijgt als eerste park in Amerika een PowerSplash van de Duitse fabrikant Mack Rides, maar jammer genoeg werd de opening die normaal plaatsvond in 2020 uitgesteld naar 2021. Althans dat was wat het park eerder communiceerde, want in een nieuw persbericht wordt nu gesproken over een opening in 2022. Het lijkt er dus op dat de coronacrisis roet in het eten blijft strooien.

Bizar is het feit dat de track ondertussen al enkele maanden volledig is opgebouwd, maar de attractie werd nog niet verder afgewerkt. Zo zagen we nog geen treintje arriveren en vonden er nog geen testritten plaats. Ook de bouw van het stationsgebouw en het waterbassin lijken nog te moeten gebeuren, wat er op kan wijzen dat door de coronamaatregelen onderdelen niet tot in het park raakten.

 

Aquaman Power Wave

Aquaman Power Wave wordt een kloon van Pulsar in Walibi Belgium. De achtbaan werd daar als prototype gebouwd in 2016 en vormde het begin van een heleboel grote investeringen. De rit start met een achterwaartse lancering aan een snelheid van 35 km/u, de boot/trein komt tot stilstand op een spike op 25 meter hoogte. Daarna valt deze weer naar beneden gevolgd door een tweede lancering. Deze keer worden de bezoekers voorwaarts gelanceerd aan een snelheid van 80 km/u en tot een hoogte van 35 meter. De boot komt opnieuw tot stiltand en nu maken de inzittenden een achterwaartse verticale val.

Vervolgens komt de boot opnieuw over de lanceerstrook en volgt de derde en laatste lancering. Bij deze achterwaartse lancering wordt er een snelheid bereikt van 101 km/u en gaat de boot tot een hoogte van 45 meter. De rit sluit af met een grote voorwaartse verticale drop die eindigt met een grote natte splash.

Het grote verschil met Pulsar is het feit dat bij Aquaman Power Wave geen draaischijf in het station gebouwd wordt en zodoende maar met een bootje gewerkt wordt.

 

 

Bron en foto: Six Flags