SeaWorld Orlando toont eerste virtuele onride van Ice Breaker

SeaWorld Orlando gaat volgend jaar uitpakken met een grote nieuwe achtbaan. Het gaat om een Quattro Launch Coaster gebouwd door Premier Rides van het type Sky Rocket. Ondertussen heeft het park de eerste onride van haar nieuwe achtbaan naar buiten gebracht.

 

De nieuwe gelanceerde achtbaan in SeaWorld Orlando heeft de naam Ice Breaker en zal met een jaar vertraging openen in 2021. De rollercoaster werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides die wij hier bij ons kennen van onder andere Sky Scream in Holiday Park in Duitsland. Ondertussen werd de eerste virtuele onride van de achtbaan naar buiten gebracht.

 

De achtbaantrein zal tijdens de rit viermaal gelanceerd worden over een track van 579,1 meter. Omdat sommige stukken track meerdere malen doorlopen worden is er een lengte van 838,2 meter. De lanceringen zijn zowel voor- en achterwaarts en dit elk tweemaal. Het hoogste punt van Ice Breaker wordt de 28,3 meter hoge Jr. Scorpion Tail die een hellingshoek heeft van 100°. Tijdens de rit is er een 24,4 meter hoge top hat en zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u bereikt worden.

De opbouw van het project kun je hier op de voet volgen.

 

Video: SeaWorld Orlando