Op stap in Zuid-Frankrijk deel 11: Magic Park Land & Funny Land

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Vandaag stond er voor de verandering nog eens een normaal pretpark op de planning. Een pretpark dat overdag geopend was. De parknaam bestaat uit de drie meest generieke woorden ooit voor een pretpark en toch is de combinatie uniek. Magic Park Land is zo een beetje hetzelfde als Tover Park Land. Gelukkig houden de meeste parken het op ‘land’ of ‘park’ in plaats van beide te gebruiken.

 

Magic Park Land:

Toen we aankwamen in Magic Park Land kwamen we terecht in een oase van bomen. Perfect voor een pretpark in het zuiden van Frankrijk, want hier is het bloedheet en is een overvloed aan schaduw gewoon een noodzaak in een pretpark.

Toen we de wagen uitstapten was er echter één geluid dat oorverdovend weerklonk, het geluid van tjirpende krekels. Ik heb al erg vaak krekels horen tjirpen, maar dit sloeg echt alles. De beesten zaten allemaal in de bomen en kwamen daar gelukkig niet uit. Dus buiten het oorverdovende lawaai, hadden we er geen last van. Maar goed, daar kon het park moeilijk iets aan veranderen, want die zitten hier in heel de regio. Hieronder een video waar je de krekels vrolijk kan horen tsjirpen.

 

Magic Park Land heeft drie achtbanen. Strom is de meest speciale van de drie. Het is er eentje van het type RC40 die gebouwd werd door het Italiaans bedrijf Pinfari. Dit wilt zeggen dat de achtbaan 11 meter hoog is, een snelheid behaalt van 45 km/u en een parcourslengte heeft van 325 meter.

De twee andere achtbanen van het park zijn Formula 1, een Wilde Muis achtbaan van Fabbri en Shark Trip, een kinderachtbaan met dubbele helix van SBF Visa Group. Die laatste was trouwens een gloednieuw exemplaar en vervangt de oude Chenille, een Big Apple achtbaan die er tot en met 2019 stond.

Het park heeft ook een erg natte log flume (boomstammetjes), waarbij de operator de dispatches zo regelde dat de bootjes synchroon van de twee drops komen, waardoor de golf van het ene bootje het andere bootje compleet nat maakt. Leuk gedaan van de operator bij dit warme weer, maar je kan de attractie dus best niet als allerlaatste doen.

Een andere leuke attractie is de Rainbow die hier nog staat! Deze attractie werd gebouwd door Huss en levert een hoop zijwaartse airtime op. Vanuit deze attractie zagen we plots dat we nog een deel van het park gemist hadden, een deel dat hoger gelegen is in de bergen. Hier staan nog een aantal attracties, waaronder een vrijevaltorentje dat de belangrijkste is.

Funny Land:

Funny Land is een erg klein parkje met maar enkele attracties, maar er staat wel gewoon een achtbaan en dat is dus reden genoeg voor ons om het park eens te verkennen. Dit park opent in de avond, maar al wel iets vroeger dan vele andere lunaparken hier in het zuiden.

De rollercoaster is Crazy Chenille, een Big Apple achtbaan dus. Maar belangrijk hier is dat de lift hill diagonaal loopt in plaats van evenwijdig met het station. Dit zorgt ervoor dat de rit vele malen toffer is dan bij een klassieke Big Apple, omdat de drop nu volledig tot zijn recht komt. Ik heb echter nooit begrepen waarom er van deze uitvoering maar zo weinig zijn gemaakt, terwijl de klassieke versie honderden keren gebouwd is.