Achtbaanfanaten bouwen gethematiseerde achtbaan tijdens quarantaine

Terwijl de meeste mensen niet veel anders deden dan aftellen tot de plaatselijke lockdown of quarantaine voorbij zou zijn, dachten een aantal Canadezen daar anders over. Ze bouwden een indrukwekkend gethematiseerde achtbaan in hun tuin!

 

Het jaar 2020 zal voor eens en altijd in de geschiedenisboeken staan als het jaar van het coronavirus. De pandemie legde heel de wereld plat en mensen moesten in alle continenten binnenblijven in hun huizen. Terwijl de meeste mensen hun dood verveelde in deze periode of snakte naar het einde van de lockdown, hadden een aantal Canadezen daar een heel andere gedachte over.

Matthew Eggers, Michael LaRochelle, Jacques LaRochelle en een heleboel andere vrienden en familieleden werkten samen om hun geliefde achtbaan, de Matterhorn in Disneyland te Anaheim, toch te kunnen beleven. Als ze niet naar het pretpark konden gaan, dan zouden ze het pretpark wel naar hen thuis halen. Dat namen ze dan ook letterlijk. Ze maakte van de quarantaineperiode gebruik om een heuse achtbaan te bouwen geïnspireerd op de achtbaan in Disneyland.

Het resultaat is een achtbaan die rond een berg gebouwd is. Het is de eerste gethematiseerde backyard rollercoaster die ooit gebouwd werd. De achtbaanrit start met een liftheuvel naar boven tot het hoogste punt van de attractie. De creatie werd gedoopt tot Matterhorn Alpine Escape. Daarna gaat het parcours in cirkels rond de berg naar beneden. Het resultaat wilden we graag met jullie delen!

 

 

Video: Magictecture