Blackpool Pleasure Beach heropent iconische waterattractie Valhalla in 2022

Dit jaar bleef de belangrijkste waterattractie van het Engelse Blackpool Pleasure Beach gesloten voor een grootschalige renovatie. Nu maakte Amanda Thompson, Managing Director van het park, bekend dat deze attractie ook volgend jaar gesloten zal blijven, al werd er eerst aangekondigd dat deze in 2021 zou heropenen.

 

In het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach opende in 2000 de attractie Valhalla. Deze werd vernoemd naar een speciale hemel uit de Noorse mythologie en is een combinatie van een waterattractie en een darkride. Ze heeft namelijk tal van effecten. Valhalla werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin en won al meerdere malen de prijs voor beste waterattractie van Europa. 

 

 

In de aankondiging van de tijdelijke sluiting werd geopperd dat de attractie zou heropenen in 2021, net op tijd voor de 125ste verjaardag van het park, maar dat lijkt nu niet meer het geval te zijn. Managing Director Amanda Thompson deelde onlangs een nieuwe afbeelding op haar Twitter-account waarin we te weten komen dat Valhalla pas in 2022 zal heropenen. Mogelijk is dit een gevolg van de hele coronacrisis.

Welke upgrades of veranderingen de attractie zal ondergaan blijft voorlopig nog gissen. We kunnen enkel maar hopen dat de attractie haar oude pracht niet zal verliezen.

 

 

Bron en foto: Amanda Thompson