Walibi Belgium presenteert ‘Walibi On Stage’

Wie naar live muziek snakt, kan van 31 oktober tot en met 7 november terecht bij Walibi Belgium voor ‘Walibi On Stage’: een unieke muzikale beleving met het kruim van de Belgische muziekwereld. Op het programma staan meer dan 150 liveconcerten en dj-sets van zo’n honderdtal getalenteerde artiesten en bands.

 

Deze herfstvakantie pakt Walibi uit met een gloednieuw concept: ‘Walibi On Stage’. Dat zijn acht concertdagen gevuld met meer dan 150 liveoptredens van zo’n honderdtal Belgische artiesten en bands. De concerten worden verspreid over 4 podia. Bovendien zullen bezoekers overal in het park kunnen genieten van dj-sets, straatmuzikanten, kinderconcerten en muziekanimaties. Rock, pop, electro, hiphop, heavy metal en zoveel meer: er is voor ieder wat wils. Het pretpark pakt alvast uit met enkele grote namen: Alice on the Roof, Blanche, Caballero & JeanJass, Henri PFR, Kid Noize, Loic Nottet, STAKE, The Magician, The Subs, Todiefor en Tourist LeMC.

 

“Deze herfst combineren we attracties en muziek! Bezoekers zullen elke dag van de herfstvakantie een nieuwe ervaring kunnen beleven. We zijn zeer trots op het brede aanbod aan artiesten dat we nu al kunnen voorleggen. In de komende dagen en weken zullen er nog heel wat talenten aan de affiche worden toegevoegd. We organiseren ook een online wedstrijd! Iedereen kan deelnemen en kans maken om zelf op het podium te staan en op te treden tijdens ‘Walibi On Stage’!”

 

– Alexis Nuyt, Marketing Director Walibi Belgium –

 

De concerten vinden plaats conform de huidige veiligheidsmaatregelen en zullen doorgaans zo’n 30 tot 40 minuten duren. De optredens op de hoofdpodia (The Field, WOS Theater en Barak) zijn betalend. De prijs hiervoor varieert tussen €5 en €10 in voorverkoop, bovenop de inkomprijs. Alle andere muzikale animaties en de optredens op het ontdekkingspodium (Foyer) zijn gratis. De line-up, alle praktische informatie, de toegangstickets en concerttickets zijn te vinden op https://www.walibi.be/nl/onstage.

 

Een symbolische waard

Voor het Waverse pretpark is de herfstvakantie doorgaans synoniem aan Halloween. De huidige maatregelen belemmeren echter de organisatie van een volwaardig halloweenevenement. Daarom ging Walibi de uitdaging aan om op 2 maanden van de herfstvakantie een volledig nieuw creatief concept te bedenken dat aan de veiligheidsnormen voldoet. Daarnaast heeft ‘Walibi On Stage’ ook een sterke symbolische waarde:

 

 “Walibi werd zwaar getroffen door de gevolgen van de gezondheidscrisis. Toch vonden we het belangrijk om ons gedurende het hele seizoen solidair op te stellen tegenover anderen die ook zwaar te lijden kregen. We hebben, bijvoorbeeld, in juli een schenking gedaan aan het Consortium 1212 dat een financiële steun bood aan slachtoffers van het coronavirus wereldwijd. Met ‘Walibi On Stage’ wensen we de Belgische cultuur- en eventsector, die het nog steeds zeer hard te verduren krijgen, een hart onder de riem te steken.”

 

– Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium –

 

Om ‘Walibi On Stage’ op touw te zetten, doet het park beroep op Belgische partners die gespecialiseerd zijn in de organisatie van festivals en muziekevenementen. Na een maandenlange non-activiteit krijgen gevestigde namen én beginnende artiesten de kans om hun muziek opnieuw live te brengen. Er wordt ook nauw samengewerkt met managers, bookers, podiumtechnici… Zo’n 1.000 personen zullen rond dit evenement meewerken. Deze unieke samenwerking tussen het pretpark en de muziekindustrie getuigt van creativiteit en veerkrachtigheid in de live entertainment sector.

 

Line-up, praktische informatie, toegangstickets en concerttickets op https://www.walibi.be/nl/onstage