Uitgelicht: Lucky Luke – The Ride: Die Daltons brechen aus – Movie Park Germany

MP Xpress is een typische SLC achtbaan van Vekoma. Deze achtbaan is gekend omwille van haar minder soepele rit en kan je al vanop de laatste parking zien staan. Bij deze achtbaan hangt het treintje onderaan de track.

 

 

Lucky Luke – The Ride: Die Daltons brechen auswerd geopend achter het Wilde Westen gebied van Movie Park Germany in 2000. De baan opende onder de naam Eraser, naar de gelijknamige film met Arnold Schwarzenegger. In 2004 verviel de licentie door de overname van het park en daarom wijzigde de naam in 2005 naar FX. In 2006 werd de naam nogmaals verandert naar MP Xpress. In 2020 kreeg de achtbaan een nieuwe bruine kleur en werd ze omgedoopt tot Lucky Luke – The Ride: Die Daltons brechen aus.

Deze achtbaan is van het type Suspended Looping Coaster, ofwel SLC. Ze werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. MP Xpress heeft een hoogte van 33 meter en een lengte van 689 meter, goed voor een snelheid van 80 km/h.  In het parcours zijn vijf inversies verwerkt: een Roll Over, Sidewinder en een Double Inline Twist.

Lucky Luke – The Ride: Die Daltons brechen aus heeft twee treintjes die elk plaats bieden aan 20 personen. Een ritje duurt 1 minuut en 36 seconden. De minimumlengte om een ritje te maken is 1,30 meter.