Megafobia krijgt retracking in Oakwood Theme Park

Het Engelse pretpark Oakwood Theme Park sloot onlangs de deuren, veel vroeger dan gepland, door de verstrengde COVID-19 maatregelen. In principe zou het park heropenen voor een Halloween evenement, maar dat lijkt er voorlopig niet in te zitten. Toch zit men niet stil in het park. Men gebruikt deze periode om de houten achtbaan Megafobia de nodige aandacht te geven.

 

Oakwood Theme Park is een pretpark gelegen in Pembrokeshire, South Wales. Een van de blikvangers in dit park is ongetwijfeld de houten achtbaan Megafobia, die onder pretparkfans bekend staat als een van de leukste woodies in Europa. Zo’n houten achtbaan heeft natuurlijk de nodige aandacht nodig. Daarom heeft het park onlangs een groot deel van de track vervangen door nieuwe, zodat deze volgend seizoen weer soepel haar rondjes rijdt.

Megafobia

Megafobia werd gebouwd in 1996 door de voormalige Amerikaanse fabrikant Custom Coasters International in Oakwood Theme Park gelegen in Wales. De houten achtbaan is 901 meter lang en een ritje duurt ruim 2 minuten. Megafobia behaalt een snelheid van 77,2 km/u en is 25,9 meter hoog.

 

 

Bron en foto’s: Oakwood Theme Park