Uitgelicht: Van Helsing’s Factory – Movie Park Germany

Van Helsing’s Factory is een indoor achtbaan in het Duitse Movie Park Germany. Omwille van het grote succes van het Halloween evenement in het park besloot men een attractie te openen die een horrorthema heeft, waardoor de bezoekers het hele jaar door een beetje Halloween kunnen beleven.

 

 

De achtbaan Van Helsing’s Factory staat in het teken van het historische figuur Abraham Van Helsing uit de verhalen van Bram Stoker. Tijdens de rit, die voornamelijk zeer donker is, kom je langsheen meerdere scenes, waaronder de boiler room. Van Helsing’s Factory werd indoor gebouwd in het oude gebouw van een Gremlin darkride.

Van Helsing’s Factory werd geopend in 2011 en werd gebouwd door Gerstlauer. De achtbaan is van het type Bobsled Coaster en bevat een traditionele kettinglift en een bandenlift. Deze baan is 7,7 meter hoog, 400 meter lang en haalt een snelheid van 36 km/h.

Er rijden in totaal negen karretjes over de baan met elk plaats voor vier personen. Een ritje duurt 1 minuut en 50 seconden en men kan hiervan genieten vanaf een minimumlengte van 1,20 meter.