Langste alpine coaster van Amerika geopend!

In Whiteface gelegen in het dorpje North Elba in de Amerikaanse staat New York is een nieuwe alpine coaster geopend. Het gaat om de Cliffside Coaster, die meteen ook de langste is van heel het continent. De attractie werd ontwikkeld door de Aquatic Development Group.

 

De nieuwe Cliffside Coaster is gebouwd op de Olympische bobsleebaan van Mount Van Hoevenberg die in 1932 en 1980 gebruikt werd voor de Olympische spelen. Bezoekers zullen kunnen voelen hoe het was om destijds een ritje naar beneden te maken.

Cliffside Coaster is 2316,5 meter lang, wat het de langste alpine coaster van Amerika maakt. Hiermee is het eveneens de 13de langste van de wereld. De alpine coaster werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Aquatic Development Group, die eerder al 8 andere alpine coasters bouwde sinds 2010. Wie een ritje wil maken op de attractie, zal wel diep in de buitel moeten tasten. Een ritje kost namelijk 55 dollar.

 

Bronnen: rcdb, timesunion

Foto’s: Lake Placid Olympic Sites