Bouw Universal Beijing Resort gaat eindfase in

In Peking wordt er volop gebouwd aan het nieuwe Universal Park. Via foto’s verspreid op Chinese sociale media krijgen we al een blik op het nieuwe park. Universal Beijing Resort, dat in 2021 zou moeten openen, komt stilaan uit zijn stijgers. Verder vinden er ook al de eerste testritjes plaats.

 

In 2015 was er voor het eerst sprake dat Universal een nieuw park zou openen in de Chinese hoofdstad Peking. Toen was het plan nog om het nieuwe park in 2019 te openen, maar die datum werd niet gehaald. Maar nu, vijf jaar later, nadert het project zijn voltooiing.

Het nieuwste Universal Resort wordt het vijfde van de groep. Momenteel kan je al terecht in Orlando, Hollywood, Japan en Singapore. Het resort zal in een eerste fase bestaan uit twee hotels, een City Walk met restaurants en winkels en het themapark. Het pretpark gedeelte zal bestaan uit zeven verschillende themagebieden. Met Kung Fu Panda The Land of Awesome en Transformers: Metrobase zullen twee franchises voor het eerst een volwaardig gebied krijgen in een Universal Resort. Verder krijgt het park Minion Land, Jurassic World Isla Numblar, Hollywoord Boulevard en Water World. Tot slot doet ook The Wizarding World of Harry Potter zijn intrede. Het kasteel van Zweinstein is momenteel ook al te bezichtigen in de resorts van Orlando, Hollywood en Japan.

Op foto’s die gedeeld werden via het Chinese sociale media Weibo zien we dat het park uit de stijgers geraakt. We zien dat Zweinstein al klaar is, het Jurassic World gedeelte gaat zijn laatste fase in en ook het hotel ziet er zo goed als klaar uit. Tot slot legt men ook de laatste hand aan de City Walk.  

Tot slot kunnen we nog meedelen dat de achtbaan in het Transformers gedeelte al enkele testrondjes heeft gemaakt. Dit is een identieke kloon van de Incredible Hulk-achtbaan die we kennen vanuit het Amerikaanse Universal’s Islands of Adventure in Orlando.

Verwacht wordt dat Universal Beijing Resort open zal gaan in mei 2021.

 

 

Foto’s: Universal Beijing Resorts en onbekend (Weibo)
Bron: Wikipedia, Universal Beijing Resorts