Z Coaster is nieuwe achtbaan op Duitse kermissen

De gekende Duitse exploitant Alexander Zinnecker heeft een nieuwe attractie aangekocht. Het gaat om een familiecoaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. De rollercoaster ging deze zomer in première op de Sommer Dahoam Vaterstetten in Duitsland.

 

We kunnen er weer op uit om een nieuwe achtbaan te gaan ontdekken in Duitsland. De exploitant Alexander Zinnecker heeft een gloednieuwe achtbaan aangekocht. Het gaat om een familiecoaster met de naam “Z Coaster”, waar de Z verwijst naar zombies. Het is de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group die instond voor de bouw van de rollercoaster. Deze is van het type F1-Vortex Coaster (MX 607).

De achtbaan ging deze zomer in première in het tijdelijk pretpark Sommer Dahoam in Vaterstetten. De rit duurt ongeveer 1 minuut 45 seconden en een ritje kost 3 euro. Na Vaterstetten werd de rollercoaster opgesteld in het tijdelijk pretpark Der Freizeitpark am Paunsdorf Center in Leipzig.

 

Alexander Zinnecker is een bekende naam in de kermiswereld. Hij is onder andere bekend van de Freak, een snelheidsmachine van het type Speed gebouwd door Mondial, de Tornado, dit is een Flipper gebouwd door Huss, de Street Fighter van het gelijknamige type gebouwd door Technical Park en de T-Rex Tower, een vrijevaltoren gebouwd door SBF Visa Group.

 

Bron: Coaster-Count

Foto: Marcel1988 (kirmesforum.de)

Video: TheKirmesCrazy