Phantasialand opent onverwacht nieuwe achtbaan F.L.Y.

Totaal onverwacht verscheen op de website van Phantasialand de melding dat het nieuwe themagebied Rookburgh geopend is in soft-opening. Dit betekend dat het om een soort testopening gaat. Tijdens deze soft-opening kunnen de bezoekers een eerste ritje maken op de Flying Launch Coaster F.L.Y.

 

“Er komt witte stoom uit de straten. Er vliegt een revolutionaire vliegmachine majestueus in een spiraal door de lucht. In de verte klinkt het gebons van machines: De hartslag van Rookburgh is ontwaakt! De Flying Launch Coaster F.L.Y., hotel Charles Lindbergh en de wereld van Rookburgh smelten hier samen tot een perfecte eenheid en jij zit er middenin. Een unieke ervaring bij dag én nacht!” Toen fans deze tekst lazen op de facebookpagina van Phantasialand ontplofte de sociale media met de melding dat Flying Coaster F.L.Y. vandaag voor het eerst ritjes maakt met bezoekers, enkele dagen geleden kreeg het personeel van het park deze kans al.

 

Momenteel is er een ware stormloop op kaartjes, waardoor de website van het park overbelast is. Aangeraden wordt te mailen of bellen.

 

Vier jaar na de eerste werken

Vier jaar geleden sloot de indoor simulator Race For Atlantis in Phantasialand om plaats te maken voor Rookburgh, een volledig nieuwe themazone. In het voorjaar van 2017 bracht Phantasialand voor het eerst het nieuws naar buiten dat men bezig was met de bouw van een nieuw themagebied waarin een Flying Coaster van Vekoma komt te staan. Aan het einde van 2018 kwam er nog meer nieuws naar buiten, het park kondigde toen de bouw aan van het bijhorende hotel Charles Lindbergh.

 

 

F.L.Y.

F.L.Y. werd zoals vermeld gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma en is de eerste Flying Coaster ter wereld met een lancering. Tevens is dit de langste Flying Coaster ter wereld. De achtbaan kronkelt doorheen het gebied Rookburgh, dat een steampunk thema kreeg.

 

Het volledige project kan je hier ontdekken.

 

Bron: Phantasialand