Sfeerverslag: Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe – 12 juli 2020

Na een bezoekje aan Attractiepark Slagharen die dag, wilden we onze Coaster Count nog wat verder aanvullen. We besloten naar Duinen Zathe te gaan. Dit kleinere pretparkje heeft 2 achtbanen, een Big Apple en een Junior Coaster. Deze laatste achtbaan heeft een verleden op kermissen maar ook in enkele andere pretparken. Verder heeft het park een spookhuis, een verkeerspark en een Supernova. Er is in de entreeprijs een all-in formule opgenomen waardoor je dus niet meer hoeft te betalen voor drank en snacks.

 

We kwamen rond 15u aan bij het park. Nadat we ons op de gratis parking hadden geparkeerd liepen we door richting de ingang. Aan de kassa kochten we onze tickets en na een kleine 5 minuten waren we binnen. We verkenden het park en namen enkele foto’s. Al gauw zagen we de eerste achtbaan.

Onze eerste achtbaan was “The London City Coaster”. Deze Junior Coaster heeft zoals in de inleiding al vermeld een geschiedenis op de kermis. Het park heeft in 2016 deze achtbaan overgekocht van de familie Buwalda. Echter waren zij niet de eerste eigenaar van deze baan want hij werd als eerste op gebouwd in Italië door Pinfari. Vervolgens kwam hij in het Verenigd Koninkrijk terecht. De familie Buwalda heeft deze dan gekocht om mee rond te reizen op kermissen. Uiteindelijk kwam hij hier terecht.

 

Genoeg geschiedenis, tijd voor de achtbaan zelf. We hadden een korte wachtrij en konden dus redelijk snel gaan plaatsnemen. De operator moest een klein duwtje geven aan de wagen zodat we richting de optakeling konden bollen. Boven neem je dan een bocht van ongeveer 90 graden en krijg je de eerste drop. Dit is direct een pittige afdaling die zorgt voor wat kriebels in de buik. Dan ga je weer naar boven, waar er weer dezelfde bocht volgt en er nog een drop komt. Je duikt dan onder het bovenste punt door, waar er nadien een helix volgt. Na een keer rond draaien gaat het richting de andere kant, krijgen we weer een helix zoals daarnet. Het parcours eindigt onderaan met een paar flauwe bochtjes en uiteindelijk de remmen. Dit was niet de meest comfortabele rit maar al bij al viel het nog wel mee. Sowieso is dit een toffe achtbaan en waren we heel blij dat we deze achtbaan hebben kunnen toevoegen aan onze Coaster Count.

Tijdens de rit op de achtbaan zagen we dat de andere achtbaan er vlak naast staat. We besloten dan ook onmiddellijk naar deze te gaan aangezien er niet veel volk stond. De achtbaan is een Big Apple. Dit soort type vind je wel vaker op kermissen en kleinere parken. Deze baantjes draaien rond in een acht en meestal is het karretje een worm of duizendpoot die dan door een appel rijdt. Voor ons was dit onze allereerste Big Apple.

Aan de overkant stond er nog een interessante attractie namelijk een Supernova van Pinfari. Het was ook hier onze eerste keer op dit soort type attractie. De rit zelf was ook redelijk lang en je zou aardig schrikken hoe intens het soms wel niet is op deze attractie. Zeker een aanrader als je hier bent!

Er stond achter de Supernova een spookhuis dat we eens wilden proberen. In dit “huis” rij je door allerlei donkere hallen waar er af en toe wat objecten of poppen jou proberen te doen schrikken. De rit zelf is kort, de attractie is wel mooi aangekleed.

Aangezien dit park is niet zo heel groot is, besloten we om rustig een ijsje te eten en een wandeling door het park te maken. Tijdens de wandeling kwamen we de Flying Swing tegen. Mijn vrouw wilde een ritje maken en besloot aan te schuiven in de rij. Ik bleef wachten aan de zijkant en zorgde voor wat foto’s.

We sloten onze dag af met nog een ritje op London City Coaster en besloten nog een frikandel en een frietje te eten binnen in de inkomhal. We kochten ons nog wat souvenirs aan de uitgang en gingen dan  terug richting de parking. We hadden genoten van ons bezoek aan dit mooie park en waren heel tevreden over de nieuwe credits.