Plopsa Station Antwerp: ontdek de eerste concept-art

Plopsa heeft voor het eerst een concept-art van het vernieuwde Comics Station naar buiten gebracht. Het park dat door het leven zal gaan als Plopsa Station Antwerp zou in oktober 2021 de deuren opnieuw moeten openen.

 

Eind 2019 sloot Comics Station na tegenvallende resultaten definitief haar deuren. Enkele weken later werd bekend dat de Plopsa Group, een dochter onderneming van Studio 100, het park overnam. De groep neemt het park nu volledig onderhanden. Toch was het tot nu toe niet helemaal duidelijk wat de Plopsa Group juist zou veranderen aan het bestaande park.

Ondertussen is er een eerste concept naar buiten gebracht. Wie goed kijkt ziet aan de rechterkant de huidige Saloon. In het midden van het park zien we een carrousel verschijnen, op een volgende verdieping zou een meet-and-greet komen en op de bovenste etage zien we vliegende fietsen uit het assortiment van Zamperla. Daarnaast zullen er ook nog 4 andere mechanische attracties gebouwd worden.

 

Glijbanencomplex:

Dit betekent ook dat het glijbanencomplex, dat bij opening nog het paradepaardje was, uit het park moet verdwijnen. “Domme zet”, vertelt Van den Kerkhof aan Het Laatste Nieuws. “Niet alleen neemt die glijbaan enorm veel plaats in een gebouw dat structureel al niet eenvoudig in elkaar zit, het is ook gewoon niet veilig. Mama en papa staan boven, je kind neemt de glijbaan en bevindt zich plots drie verdiepingen lager”.

De Mega Twister van 22,5 meter hoog en 51 meter lang, de hoogste en langste indoor glijbaan ter wereld, wordt afgebroken en binnenkort openbaar geveild. Verder zal ook het Speeldorp en de attractie van Jommeke verdwijnen. Ook het horecagedeelte zal worden aangepakt. “Nu voelt het nogal koud en kil aan. Een exacte invulling moet er nog aan gegeven worden maar we gaan er wel een Studio 100-restaurant van maken waar ook pendelaars terecht kunnen”, aldus Steve Van den Kerkhof.

 

In begin van het project werd voorjaar 2020 meegedeeld als nieuwe openingsdatum. Later werd dit uitgesteld naar het najaar. Nu spreekt Plopsa over een opening in oktober 2021. “Wij hebben altijd drie scenario’s die op tafel liggen”, volgens Van den Kerkhof. “Een low, medium of high investment. Na een dieper onderzoek van het park, zoals het zich in zijn oorspronkelijke staat bevindt, kwamen we tot de conclusie dat er heel wat dingen fout zitten en dat een high investment nodig is om die recht te zetten. We wisten dat we het park al veel beter konden krijgen puur op vlak van exploitatie maar al snel voelden we dat er heel wat puzzelstukjes niet klopten.”

Tegen eind dit jaar wil Plopsa alle vergunningen in orde hebben zodat er in januari kan gestart worden met de bouw. In totaal zal er 5 miljoen euro worden geïnvesteerd.

 

Bron: HLN

Foto’s: Plopsa