Reusachtige insecten domineren Burgers’ Zoo

Meer dan dertig reusachtige insecten, spinnen en andere (kriebel)beestjes verrassen in de herfstvakantie van zaterdag 3 tot en met zondag 25 oktober 2020 de bezoekers van Koninklijke Burgers’ Zoo. Insecten, spinnen en andere ongewervelde dieren nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in: bij elk van de fotogenieke, bewegende en geluid producerende dierenbeelden vertelt het Arnhemse dierenpark een educatief verhaal met vaak verrassende weetjes en interessante details.

 

 

Van Aziatische tijgermug tot Chileense vogelspin

Op een avontuurlijke route door het park ontdekken gasten in totaal meer dan dertig gigantische (vogel)spinnen, muggen, wespen, libellen, slakken, schorpioenen, vlinders, rupsen, kevers en andere beestjes. De dieren zijn niet alleen gedetailleerd vormgegeven, maar ook kunnen ze in veel gevallen bewegen en geluid produceren. ‘Big Insects’ biedt een fotogenieke tocht door Burgers’ Zoo, waar bezoekers bovendien bij elke diersoort spelenderwijs extra informatie meekrijgen.

 
 
 
Een belangrijke rol in het dierenrijk
Insecten, spinnen en andere kleine ongewervelde diertjes nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in. Niet alleen vormen zij een belangrijke voedselbron voor veel zoogdieren, vogels, vissen, amfibieën en reptielen, maar ook breken zij vaak organisch materiaal verder af zodat voedingsstoffen weer beschikbaar komen voor planten. Bovendien spelen insecten vaak een belangrijke rol bij het bestuiven van bloemen.
 
 
Praktische details
De actiepagina www.burgerszoo.nl/biginsects geeft extra informatie en biedt de mogelijkheid om direct online entreekaarten te kopen en de bijbehorende verplichte tijdstippen van binnenkomst te reserveren. Abonnementhouders mogen ‘Big Insects’ op vertoon van hun jaarkaart gratis bezoeken, maar dienen wel van tevoren de tijdstippen van binnenkomst te reserveren.
 
Foto’s: Burgers’ Zoo