Fotoalbums: Wild- & Freizeitpark Klotten, Mondo Verde en Snow World – juli 2020

Wild- & Freizeitpark Klotten – juli 2020

Op een frisse zondagochtend trokken Themeparkfreaks Sven en Jasper een laatste maal door het Duitse heuvellandschap om ditmaal halt te houden in Wild- & Freizeitpark Klotten.

Bij aankomst stond een bordje dat de twee grote attracties pas openden vanaf 11u, dus geen excuus om het wildpark over te slaan. Een flinke wandeling, maar niet veel dieren te bespeuren wegens de gigantische verblijven van elke van de diersoorten. Een uurtje later bereikten we dan terug het attractiegedeelte van het park. Naast de Bobsled achtbaan Heiẞe Fahrt en waterbaan Zum Rittersturz zijn er vooral Sunkid/Heege attracties te vinden. Tegen de middag waren we dan ook al uitgekeken in Wild- & Freizeitpark Klotten.

Mondo Verde – juli 2020

Voordat Themeparkfreaks Sven en Jasper huiswaarts keerden, maakten ze nog een kleine omweg langs onze noorderburen. Wegens het korte bezoek aan Klotten, was er nog tijd om het all-you-can-eat-park Mondo Verde mee te pikken, inclusief de wereldtuinen.

In het attractiepark van Mondo Verde stond er niet veel om naar huis te schrijven. Een Zierer achtbaan met een nieuwe verflaag, een logflume en enkele kinderattracties vol Duitse kinderen. Dan maar langs de dieren en door de wereldtuinen kuieren. Die laatste waren zeker eens de moeite, ondanks de verwilderde look van de bomen, planten en bloemen. In onderstaande foto’s vindt u een bloemlezing van onze ervaringen in Mondo Verde.

SnowWorld – juli 2020

Op een steenworp afstand van Mondo Verde ligt nog een achtbaancredit, de Alpine Coaster van het indoor skiparadijs SnowWorld. Deze kon dus zeker niet ontbreken in de reisplannen van Themeparkfreaks Sven en Jasper.

Naast de gigantische loods van de indoor skipiste van SnowWorld in Landgraaf is er een groot avonturenpark terug te vinden, inclusief een Alpine Coaster van Wiegand. Let wel dat je bij een blitzbezoek ook de parkeerkosten van SnowWorld moet inrekenen. De Alpine Coaster zelf is niet om naar huis over te schrijven, de lift duurde zelfs ettelijke malen langer dan de afdaling. De interactie met de mensen op het avonturenparcours is dan weer wel een pluspunt.