Een zeldzame en spectaculaire bloem in bloei in Pairi Daiza

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) staat sinds maandagnamiddag in bloei. Een uitzonderlijk fenomeen dat slechts enkele dagen duurt.

 

Deze plant heeft een van de grootste bloeiwijzen ter wereld en werd door de Plantentuin Meise voor 5 jaar uitgeleend aan Pairi Daiza. De plant staat sinds 2018 in het park en het is de eerste keer dat ze hier in bloei staat.

 

 

Dit is een zeldzaam verschijnsel aangezien het verschillende jaren kan duren vooraleer de plant opnieuw een bloem maakt. Bovendien duurt de bloei slechts enkele dagen. Laatste bijzonderheid van deze plant, die werd ontdekt in de jungle van Sumatra in Indonesië: de bloei gaat gepaard met een vieze geur, die insecten aantrekt.

 

De bloei van deze uitzonderlijke plant zorgt steeds voor veel belangstelling in botanische tuinen overal ter wereld die het geluk hebben om dit uitzonderlijke verschijnsel aan het publiek te tonen. In Pairi Daiza is deze bloem van iets meer dan 2 meter te bewonderen in de tropische serre (Tropicalia). Wees er wel snel bij want over 48u is de bloem alweer verwelkt.