Een nazomer vol nieuwigheden in Europa-Park

2020 is een bijzonder jaar en de laatste maanden worden nog specialer in Duitslands grootste attractiepark. De kalender van Europa-Park en het nieuwe waterpark Rulantica telt dan volop activiteiten waaronder enkele nieuwe initiatieven. Zo zal het attractiepark voor het eerst doorlopend geopend blijven tot 10 januari 2021, openen zowel het nieuwste hotel als het waterpark een saunagedeelte en kan men in YULLBE een wereldprimeur op het gebied van virtual reality beleven.

 

Halloween 

Reizen door Europa is in Europa-Park ook deze nazomer gewoon mogelijk. Het park bestaat uit 15 Europese landen met hun typische architectuur, vegetatie en gerechten die je op één dag kunt bezoeken. Vanaf 26 september kleurt het hele park oranje als het versierd wordt met zo’n 180.000 pompoenen, 15.000 chrysanten, 5.000 maïsplanten en 3.000 strobalen. De Halloween-periode die tot en met 8 november duurt is geschikt voor jong en oud. Het is er dan niet alleen griezelig maar ook gezellig, kortom ‘grie-zellig’!

 

HALLOWinter

Na Halloween zou het park normaliter enkele weken sluiten maar voor het eerst in de geschiedenis blijft het park ook in de periode tot de opening van het winterseizoen geopend. Iedereen die niet kan kiezen tussen pompoenen en kerstbomen is welkom tijdens HALLOWinter! Alle attracties zijn gewoon in bedrijf uitgezonderd Atlantica SuperSplash en Fjord Rafting (vanwege de ombouw voor de winteropenstelling).

 

Winter

Op 28 november is Europa-Park dan weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland met 2,5 miljoen lichtjes, 3.000 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties. Behalve de waterattracties zijn ook nu alle attracties in bedrijf. Er zijn zelfs extra winterse attracties te beleven. De winteropenstelling duurt tot en met 10 januari, met uitzondering van 24 en 25 december.

 

Rulantica

Het attractiepark sluit op 10 januari om in maart weer te openen. Het nieuwe waterpark blijft echter het gehele jaar geopend. Met maar liefst 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen garandeert Rulantica jong en oud een volle dag waterplezier. Dit najaar opent Rulantica een nieuwe wellnessoase met sauna’s en een buitenterras in de stijl van een boslandschap in het Hoge Noorden. Ook het vorig jaar geopende en aan Rulantica grenzende museumhotel “Krønasår” wordt uitgebreid met enkele sauna’s, rustruimtes en een loungegedeelte met open haard.

 

YULLBE

Tussen Rulantica en “Krønasår” wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het 600 m2-grote YULLBE-gebouw. Vanaf 17 september kan iedereen hier de grenzen van de bekende werkelijkheid achter zich laten en het onmogelijke mogelijk maken. YULLBE staat voor innovatieve virtual reality-belevenissen. Achter dit project staat een door de directeur/eigenaar van Europa-Park, Michael Mack, opgerichte groep van ambitieuze vr-pioniers die zich als doel heeft gesteld een nieuwe maatstaf voor vr-belevenissen te ontwikkelen. YULLBE maakt gebruik van de modernste technologieën en combineert deze met een ongekende mediakwaliteit en laat je op deze manier nog dieper in de virtuele werkelijkheid onderdompelen. Bezoekers kunnen kiezen voor verschillende belevenissen: individueel of met een groep, met vr-bril of met full-body-tracking. In dat laatste geval dragen zij een vr-helm, een rugzak en hand- en voettrackers, zodat je je compleet vrij in de virtuele wereld (free roaming) kunt bewegen. Ook kan er gekozen worden uit meerdere avonturen.

 

Voor een bezoek is een datumgebonden ticket nodig dat je vooraf online in de ticketshop dient te kopen. Een spontaan bezoek is in de huidige situatie helaas niet mogelijk. Europa-Park en Rulantica hebben meerdere maatregelen genomen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Deze zijn te vinden op http://www.europapark.de/info2020