Sfeerverslag: Attractiepark Slagharen – 12 juli 2020

Doordat al onze andere plannen voor dit jaar al in het water waren gevallen, hadden we besloten om een reis dichter bij huis te doen, namelijk in Nederland. Daardoor kwamen we terug naar enkele pretparken die we vorig jaar al hadden afgevinkt van ons to-do lijstje. Zo stonden mijn vrouw en ik op zondag 12 juli terug in attractiepark Slagharen.

 

We kwamen 10 minuten voor openingstijd aan op de parking van het park waar er toch al een pak auto’s stonden geparkeerd. Via de ondergrondse tunnel die de parking met het park verbindt, begaven we ons richting het park. Aan de ingang was er nauwelijks volk en konden we gemakkelijk doorlopen richting de eerste attractie van de dag.

Uiteraard zoals het een echte coaster fan begaat gingen we eerst richting de topper van het park. Dit is een Triple Launch Coaster van Gerstlauer. Aan de ingang van de wachtrij stond er al een kleine rij. Na een kleine 10 minuten konden we eindelijk doorlopen in de wachtrij richting de achtbaan. Na 2 ritjes waren wij aan de beurt. De lancering zelf verloopt heel soepel. Tijdens de lancering achteruit heb je een leuk element, een zogenaamde Sling Loop. Halverwege deze Sling Loop ervaar je wat hangtime. Daarna volgt de rest van de rit. Onderweg ga je 2 keer overkop en is er ook een airtime heuveltje. Het ritverloop van deze achtbaan is kort maar wel heel tof, al had ik het gevoel dat hij vorig jaar toch wat soepeler vooruit ging. Maar uiteraard hebben we genoten van deze toffe Gerstlauer.

We wisten van vorig jaar dat het park een toffe indoor attractie heeft. Wild West Adventure is een attractie met ronde bootjes die zoals de naam al doet vermoeden een thema heeft over cowboys en indianen. Na een hele korte wachtrij begonnen we aan de rondvaart door het Wilde Westen. Tussen de cowboys en indianen vaar je onder andere langs bizons en watervallen. Er is een scène met dansende indianen rond een totempaal. En de laatste scene vind ik persoonlijk de beste, daar word je aangevallen door cowboys die op jou schieten. Een tof effect hierbij zijn de plonsjes in het water die de vallende kogels voorstellen. We konden het achteraf niet laten om een onride foto te kopen van deze fantastische attractie.

Mijn vrouw zag ondertussen dat de zetellift geopend was en we besloten aan te schuiven in de rij. Na een klein kwartiertje in de wachtrij konden we gaan zitten in de zetellift.

Je passeert over de hoofdweg van het park waardoor je kan genieten van het uitzicht over de mooi gethematiseerde huizen en attracties. Aan de andere kant besloten we uit te stappen en het tweede deel van het park te ontdekken.

We besloten eerst een hapje te eten in Randy’s Pizza & Pasta. Na een heerlijke pasta bolognaise besloten we richting de logflume te gaan. Hier was het eventjes wachten want het was een warme dag. Deze attractie is in het thema van een houtzagerij, leuk gedaan.

Recht tegenover de logflume heb je een Vekoma Mine Train. Deze toch al wat oudere achtbaan heeft desondanks nog een heel soepel baanverloop. Na een relatief korte wachttijd konden we een ritje maken op deze klassieke achtbaan. Zeker een aanrader!

Tegen dan werd het al redelijk druk in het park en besloten we eens door het Jules Verne themagebied te wandelen. Hier staan enkele mooie attracties zoals een Rockin’ Tug van Zamperla. We deden een ritje in deze attractie en gingen door naar de volgende attractie.

Onderweg naar de andere kant van het park, kwamen we de Octopus tegen. In deze attractie neem je plaats in een wilde stier, die je mag proberen te temmen. Deze attractie is uiteraard niet zo hevig als op de kermis, maar dit blijft toch een leuke attractie om te doen. Natuurlijk zijn er ook nog andere attracties, dus liepen we door in de richting van de paardenmolen waarvan mijn vrouw een grote fan is.

Als laatste attractie besloten we het reuzenrad eens te proberen. Deze attracties zijn ideaal om foto’s te nemen van het hele park. Na een paar keer in snel tempo omhoog en omlaag te draaien bleven we uiteindelijk toch eens boven stil staan. We konden genieten van het uitzicht met natuurlijk zicht op Gold Rush en op het vakantiepark dat vlak naast het attractiepark ligt. Dit is tevens ook een onderdeel van Attractiepark Slagharen.

Ondertussen was het voor ons tijd om het park te verlaten aangezien we nog andere plannen hadden die dag. We hadden een hele toffe dag in dit mooie en verzorgde park. Het heeft een paar prachtige attracties zoals Gold Rush en Mine Train. Het personeel is heel erg vriendelijk en ook de horeca is prima. Zeker een aanrader! Tot ziens, Attractiepark Slagharen.