Nieuwe Poolse achtbaansensatie maakt eerste testrondjes

Het Poolse pretpark Energylandia opent volgend jaar het nieuwe themagebied Aqualantis. De blikvanger van het gebied wordt de achtbaan Abyssus. Deze attractie werd door Vekoma gebouwd en heeft zelfs al haar eerste testrondjes gemaakt.

 

Terwijl Energylandia nog volop bezig is met de thematisering van Aqualantis, heeft het park toch al een nieuwe mijlpaal bereikt bij de bouw van de spectaculaire achtbaan Abyssus. Op beelden, verspreid via sociale media, zien we dat de treinen voor het eerst over het parcours rijden.

 

 

Abyssus wordt een achtbaan van 1.320 meter lang, waarbij je twee keer gelanceerd zal worden. De Nederlandse fabrikant Vekoma stond in voor de bouw van dit gevaarte. De maximale hoogte is 38,5 meter en de topsnelheid zal 100 km/u bedragen. De baan zit vol met leuke bochtjes, heuvels, een hele reeks aan tunnels en verschillende interacties met het water rondom zich.

Oorspronkelijk moest het nieuwe gebied, inclusief de nieuwe achtbaan, dit jaar al openen. Helaas werd die deadline, al dan niet door de aanhoudende coronapandemie, niet gehaald. We zullen dan ook pas voor het eerst rondjes op Abyssus kunnen maken in 2021.