California’s Great America blijft dit jaar gesloten

Het Amerikaanse pretpark California’s Great America heeft besloten dit jaar niet meer te heropenen. Het park bleef al maandenlang dicht door de coronacrisis en liep daarbij al heel wat inkomsten mis. Aangezien de situatie nog steeds onvoorspelbaar blijft, heeft men besloten pas volgend jaar te heropenen, in de hoop dat de situatie dan onder controle is.

 

Net als enkele van de zusterparken uit de Cedar Fair groep, zal California’s Great America dit jaar niet meer openen. Hiermee werd een moeilijke knoop doorgehakt, wat noodzakelijk was in de moeilijke situatie omwille van het coronavirus en de onzekere tijden die het park moet ervaren.

Ook de opening van het getransformeerde waterpark South Bay Shores wordt hiermee een jaartje opgeschoven.

 

South Bay Shores

Met het nieuwe waterpark gaat een groei in oppervlakte gepaard van 50%. Het aantal attracties zal bijna verdubbelen van 10 naar 18 en men zal een veel grotere ontspanningsruimte krijgen. Wie een hongertje heeft, zal driemaal meer horecapunten kunnen ontdekken.

 

De nieuwe attracties worden:

Shark Reef Plunge: Deze zal een onderdeel zijn van de nieuwe Pacific Surge glijbaantoren. Deze glijbaan zal vier banen tellen waarin vier personen plaats nemen in een cabine. Wanneer de vloer weg klapt maken ze een bijna verticale vrijeval. Nadien volgt een bochtig parcours.

 

Feeding Frenzy & The Barracuda: Ook deze maken deel uit van de glijbaantoren. Hierbij nemen een tot twee personen plaats in een gesloten glijbaantunnel. Ze zullen doorheen intense drops en bochten gaan.

 

Tide Pool: Voor de kinderen komen hier acht glijbanen op hun formaat en een ondiep zwembad. Zo kunnen zelf de kleinsten op avontuur gaan terwijl de ouders relaxen in de schaduw van een zonnedek en lounge.

 

Barefoot Beach: Dit nieuwe strand zal de bezoekers een plek bieden om te ontspannen en van de zon te genieten.

 

In het nieuwe Pier 76 Café kunnen de bezoekers een hapje eten. Je zal hier kip, wafels en frietjes kunnen verkrijgen.

Met de transformatie zal ook een nieuwe ingang voorzien worden, nieuwe kleedhokjes en doucheruimtes. De al bestaande attracties zullen eveneens opgeknapt worden en nieuwe namen krijgen.

 

Bron en foto’s: California’s Great America, Oleg Alexandrov -Wikimedia