La Ronde stelt opening nieuwe achtbaan uit tot volgend jaar

Het Canadese pretpark La Ronde gelegen in Montreal zou dit jaar een nieuwe achtbaan openen, maar door de coronacrisis werd de opening een jaartje verschoven. Het gaat om een rollercoaster waarbij de bakjes rond de horizontale as draaien waardoor bezoekers meerdere keren overkop kunnen gaan.

 

De coronacrisis zorgt er voor dat heel wat parken moeilijke beslissingen moeten nemen, zo ook bij La Ronde in Canada. Doordat ook dit park een tijdlang gesloten moest blijven, net als de andere parken uit de Six Flags groep, werd beslist meerdere nieuwe achtbanen pas volgend jaar te openen, zo ook Vipère.

Met Vipère zal La Ronde in 2021 de eerste 4D Coaster van Canada openen. De achtbaan is 32 meter hoog en bereikt een snelheid van 55 km/u. De tracklengte is 247 meter lang en de achtbaan heeft een capaciteit van 800 personen per uur. Het gaat om een zogenaamde Zac Spin rollercoaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

De rollercoaster is origineel afkomstig van Six Flags Magic Mountain waar de achtbaan gebouwd werd in 2011. Daar maakte de rollercoaster haar rondjes onder de naam “Green Lantern: First Flight” tot en met 2017. Van 2018 tot en met 2019 stond de rollercoaster buiten werking in het park.

 

 

Bron en foto: La Ronde